Glumci iz tuzle izveli Državnog lopova

Agencije
Glumci iz tuzle izveli Državnog lopova

Zvornik - Glumci Udruženja dramskih umjetnika "Talija" iz Tuzle odigrali su večeras u Zvorniku komediju "Državni lopov", u okviru "Komedija festa".

Glumci iz Tuzle su druge večeri festivala pred zvorničkom publikom glumili ženidbenog varalicu, pronevjeritelja državnih para i zatvorskog čuvara, ali su na humorističan način obradili i druge životne teme.

Glumac Nenad Tomić rekao je da Udruženje postoji oko 17 godina. Ovu komediju prvi put odigrali su 1996. godine, dok im je u Zvorniku 287. izvođenje.

"Riječ je o poznatoj komediji Fadila Hadžića koju je on napisao prije 35-40 godina za vrijeme ondašnjeg sistema i bila je i tada jako popularna, a jedan od tih koji su igrali u predstavi doajen Tuzlanskog pozorišta Tomislav Krstić 1996. godine režirao ju je za nas", rekao je Tomić. On je dodao da je predstava "prilagođena ovom vremenu".

Četvrti "Komedija fest" otvoren je sinoć komedijom "Građanin plemić" Narodnog pozorišta Priština sa sjedištem u Kosovskoj Mitrovici i Narodnog pozorišta Beograd.

Sutra je na programu "Kraljica smeha" Scene "Maska" iz Šapca, 25. maja "Djelidba" Pozorišta Prijedor i 26. maja "Moje bivše, moji bivši" Pozorišta "Joakim Vujić" iz Kragujevca.

Organizator "Komedija festa" je Dom omladine, pokrovitelj opština Zvornik, a podržali su ga preduzeće "Zvornik putevi", te restorani "Avala" i "La Skala".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana