Glumci DIS Teatra izveli pozorišnu predstavu "Magareće godine"

Srna
Glumci DIS Teatra izveli pozorišnu predstavu "Magareće godine"

KOZARSKA DUBICA - Banjalučki DIS Teatar predstavio se večeras pozorišnoj publici u Kozarskoj Dubici predstavom "Magareće godine", po tekstu Branka Ćopića, koju je režirao Ognjen Bogdanović.

Glumac Lazar Marjanac, koji u predstavi igra Branka Ćopića, rekao je novinarima da je ovo trinaesto izvođenje, a da je Pozorište mladih DIS teatar sa predstavom već nastupilo na festivalima u Subotici, Tuzli i Konjicu na kojima su osvojili nagrade za najbolju glumicu, scenografiju i dva muška glumca.


Glumica Anja Banjac rekla je da je članica DIS pozorišta mladih već osam godina i da nastupaju u Banjaluci i drugim gradovima.

Organizator ovog događaja kulture bilo je javno preduzeće Centar za informisanje i kulturu, čiji je direktor Dijana Kondić rekla je novinarima da je u Domu kulture u Kozarskoj Dubici večeras izvedena sjajna predstava namijenjena svim generacijama.

"Ovo je vanvremenska priča, našeg velikog Branka Ćopića, najupečatljivijeg pisca savremene srpske književnosti i meni je drago da je ovo još jedna prilika da oživimo sjećanja na pisca našeg djetinjstva", istakla je Kondićeva.

Ona je dodala da je bilo očigledno da su u predstavi, koja atmosferom vraća u najljepeše đačko doba, uživali i publika i glumci.

"Ovo nije prvo gostovanje DIS teatra u Kozarskoj Dubici i u narednom period mogu da najavim da ćemo imati saradnju i gostovanja i drugih pozorišta iz gradova Republike Srpske", rekla je Kondićeva.

Pozorište mladih iz Banjaluke DIS teatar osnovano je prije 32 godine i okuplja talentovane mlade ljude, ljubitelje pozorišta, muzike i umjetnosti.

U pozorišnoj predstavi "Magareće godine" igrali su Lazar Marjanac, Anja Banjac, Danica Dumonjić, Jelena Kotaraš, Nikša Dekić, Nikola Radivojac, Sara Kokir, Sofija Širko i Vasilije Zorić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana