Festival studentskog pozorišta Kestenburg: Branislav Nušić - pozorišna azbuka

A. M.
Festival studentskog pozorišta Kestenburg: Branislav Nušić - pozorišna azbuka

Banjaluka - Vikend na Međunarodnom festivalu studentskih pozorišta "Kestenburg" protekao je u znaku komada iz Trebinja, Kragujevca, Laktaša, Izraela i dva domaća teatra, iz Banjaluke.

Komad "Čekajući Marčela" u koprodukciji trebinjskog teatra "Male stvari" i teatra "Fedra" iz Bugojna izveden je na sceni Doma omladine. Na sceni "Petar Kočić" Narodnog pozorišta RS izveden je komad "Eve sa onoga svijeta" pozorišta "Slu" iz Banjaluke, dok je kragujevačka "Era ožalošćenih" Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra iz Kragujevca u režiji Miroslava Petrovića izvedena na sceni Dječijeg pozorišta RS.

- Nušić je po mom mišljenju - azbuka, najosnovnija knjiga svakog pozorišnog stvaralaštva. Mi smo odlučili da uzmemo samo njegova slova i da moj omiljeni dramski tekst "Ožalošćena porodica" obradimo. Iskoristili smo njegove karaktere kroz šetnju kroz ere, epohe i napravili naše vreme - objasnio je Petrović.

Dramski studio "Daske" iz Laktaša predstavio se komadom "Dva puta dva je pet", dok je ansambl iz Izraela izveo komad "Primadona".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana