Dječije pozorište RS priprema predstavu „Junak u tregerima“

M.Mi.
Dječije pozorište RS priprema predstavu „Junak u tregerima“

BANjALUKA – Dječije pozorište Republike Srpske proteklog vikenda počelo je rad na novoj predstavi, zajedno sa kolegama iz Srbije i Hrvatske.

Režiser Dubravko Torjanac iz Hrvatske i scenografkinja iz Srbije Irina Somborac doputovali su u Banjaluku radi da bi definisali autorski koncept lutkarske predstave „Junak u tregerima“, koja će krajem marta premijerno biti odigrana u u ovom teatru.

- Predstava“Junak u tregerima“ nastaje po istoimenoj knjizi  Jove Čulića, jednog od najnagrađivanijih i najčitanijih pisaca za djecu  Republike Srpske. Dramatizaciju potpisuje Vesna Kusec Torjanac, a muziku Petar Eldan. Do prve čitaće probe, polovinom februara, tehnički sektor Dječijeg pozorišta izradiće scenografiju, kako bi umjetnički ansambl brže i funkcionalnije realizovao svoju prvu premijeru u 2022. godini – saopštili su iz Dječijeg pozorišta RS.

Scenografkinja Irina Somborac, inače je autorka lutaka, kostima i scenografije za predstavu „Ivica i Marica“, Dragoslava Šilje Todorovića koja je premijerno u Dječijem pozorištu RS odigrana prije skoro pet godina, dok je režiseru Dubravku Torjancu ovo prvi angažman u Banjaluci.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana