Dječije pozorište RS nagrađeno u Kini

B. P.
Dječije pozorište RS nagrađeno u Kini

BANjALUKA - Predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske "Bio jednom jedan lav", u režiji Nikole Bundala osvojila je veliku nagradu u takmičarskom programu 13. Međunarodnog festivala pozorišta za djecu u Pekingu.

U Kini se i dalje zbog prevencije korone ne organizuju manifestacije sa izvođačima uživo, stoga je snimak predstave "Bio jednom jedan lav" emitovan 12. avgusta. Broj pregleda i zainteresovanosti kineske publike za banjalučku predstavu iznosio je 322.000 klikova, zbog čega je Dječijem pozorištu dodijeljena Nagrada za međunarodni izvanredni onlajn nastup.

Podsjećamo, ovaj festival u Pekingu trajao je od 12. jula do 18. avgusta na kojem je učestvovalo osam internacionalnih pozorišta i trinaest pozorišta iz Kine.

Banjalučki glumci su oduševili kineske mališane i stručni žiri, zbog čega se predstava "Bio jednom jedan lav", u režiji Nikole Bundala s razlogom smješta u najuspješnije projekte u istoriji Dječijeg pozorišta Republike Srpske. U predstavi igraju Nikola Milaković, Đorđe Janković, Zorana Šuman i Svjetlana Andrić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana