Crvenkapa oživjela kroz pjesmu

Aleksandra Madžar
Crvenkapa oživjela kroz pjesmu

Banjaluka - Mnogobrojne Crvenkape, vukovi i bakice u scenskoj šumi izveli su operu za djecu "Crvenkapa" Petra Jovanovića, a oduševljenje i aplauzi banjalučke publike odjekivali su koncertnom dvoranom Banskog dvora Kulturnog centra.

Učenici pripremnih razreda banjalučke Muzičke škole "Vlado Milošević" pola godine vrijedno su radili sa profesorom solo pjevanja Karolinom Mihajlović i profesorom solfeđa Jelenom Bašić da bi u srijedu uveče pokazali da svojim talentom mogu da iznesu ozbiljnu predstavu. Komad je zvucima klavira obogatila Sonja Čolić-Zelić.

Opera za djecu izvodi se tradicionalno - sedmi put, ali svake godine sa novim učesnicima. Ovaj put na sceni je veselo pjevalo i glumilo 125 mališana zaljubljenih u muziku.

- Opet jedno oduševljenje poslije toliko godina rada na našoj operi. Djeca su pokazala da su, kao i mi, uživali u radu. Posebno sam ponosna što je Banski dvor bio ispunjen do posljednjeg mjesta. A u publici smo imali i najmlađeg gledaoca koji ima samo četiri mjeseca - rekla je Mihajlovićeva.

Da su učenici pripremnog razreda Muzičke škole "Vlado Milošević" na najljepši način stavili pečat na ovu školsku godinu potvrdila je i profesor Jelena Bašić.

- Grupi koja je izvela operu ovo je treći javni nastup i veoma dobro su se snašli. Veoma smo ponosni na njih. Posebno nas raduje što je Banski dvor bio premali da primi sve one koji su došli da podrže mališane - kazala je ona.

Podsjetila je da su imali veliki broj proba, ali da su i roditelji mnogo pomogli, jer su zajedno sa djecom kreirali kostime.

- Dali su svoj maksimum pjevanjem, a i glumom - istakla je Bašićeva i kroz smijeh dodala da su im iz Banskog dvora poručili da sljedeće godine koncert održe u sportskoj dvorani "Borik" jer imaju previše publike.

Posebnost komada

- Petar Jovanović je to jako dobro osmislio, pa je naša "Crvenkapa" neobična. Svi učestvuju kao hor i pjevaju na sceni. Da bi se svako od mališana našao u predstavi, njima je dozvoljeno da sami biraju uloge. Najmlađi su danas najčešće u virtuelnom svijetu, mnogo pažnje i koncentracije posvećuju internetu. Ovo je idealna prilika da shvate koliko je divno biti dio ovakvih predstava - smatra Karolina Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana