Akcija u NPRS i GP "Jazavac": Uz svaku kupljenu ulaznicu druga na poklon

M.M.
Akcija u NPRS i GP "Jazavac": Uz svaku kupljenu ulaznicu druga na poklon

BANjALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske od 11. do 16. februara na početku akcije "Za one koji vole" pripremilo je iznenađenje svojim gledaocima povodom Dana zaljubljenih, saopšteno je iz ove ustanove.

- U vremenu negativnih emocija, reakcija, odnosa, postupaka, NPRS ističe stav o jednostavnoj, suštinskoj i vanvremenskoj ljepoti riječi i osjećanja "voljeti". Volimo nekoga. Volimo nešto. Volimo pozorište. Ili učimo voljeti ga - navode iz NPRS i dodaju da im se u ovoj inicijativi pridružilo i Gradsko pozorište "Jazavac".

Svaki posjetilac koji u sedmici obuhvaćenoj pomenutim datumima kupi jednu ulaznicu drugu će dobiti na poklon. 

- Odlučili smo, na naš - teatarski način, oživotvoriti akciju "Za one koji vole". U svojoj suštini ovaj je projekat planiran kao "detektor" različitih događaja, odnosno konkretnih datuma. Kako bismo potvrdili momenat koji tvori pozorište - odnos glumca i gledaoca. I kako bismo ga učvrstili, razvijali, njegovali - dodaju iz ove ustanove.

Predstave koje su na repertoaru Narodnog pozorišta RS u tom periodu su "Usamljeni zapad" (11.2), "Genetika Glembajevih" (12.2), "Kako zasmijati Boga" (14.2) "Istina (ne) boli" (15.2) i "Opasne veze" (16.2), a u GP "Jazavac" to su predstave "Banjaluka" (10.2), "Istina" (11.2) i "Malo blago" (13.2).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana