Zvuci klavira i Betovena

A. M.
Zvuci klavira i Betovena

Banjaluka - Mladi pijanista Dejan Janković održao je solistički koncert u Banskom dvoru Kulturnom centru.

 

Na programu su bila djela Skarlatija, Betovena, Šostakoviča, Despića i Lista, koje je banjalučka publika imala priliku da čuje u srijedu naveče u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Talentovani mladi umjetnik oživljavanjem nota i savršenstvom zvuka oduševio je publiku koja ga je nagradila dugotrajnim aplauzima.

Dejan Janković student je četvrte godine Akademije umjetnosti u klasi prof. Nevene Popović, a za vrijeme svog obrazovanja osvojio je više prvih i specijalnih nagrada, te održao više zapaženih solističkih koncerata. Učestvovao je na majstorskim kursevima kod Hinka Hasa, Nataše Veljković, Danijela Blumentala, Aleksandra Madžara i Nevene Popović.

- Ovo je moj poslednji koncert za vrijeme studija u Banjaluci i moram priznati da sam jako zadovoljan - kazao je Janković i dodao da master studije nastavlja u Beogradu.

Puna koncertna dvorana i izlazak na bis ispraćen ovacijama publike zasigurno će mladom umjetniku ostati u lijepom sjećanju i inspirisati ga da i dalje nesebično sebe poklanja umjetnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana