Zvuci džeza za sva vremena u interpretaciji Natalije Havralenko

Aleksandra Madžar
Zvuci džeza za sva vremena u interpretaciji Natalije Havralenko

Sarajevo - Sjajan vokal džez pjevačice iz Banjaluke Natalije Havralenko, momci iz benda "Sarajevo džez gerila" te odlične emocije koje su poklanjali sa scene, učinili su da publika, koja je došla na njen prvi solistički koncert u sarajevskom džez klubu "Monoument", istinski uživa u odličnom repertoaru i istinskom talentu.

Zvuci džez standarda koji ostaju za sva vremena u njihovom izvođenju oduševili su sve prisutne, a mlada umjetnica posebno je srećna što je, kako kaže, imala priliku da pjeva pred obrazovanom publikom.

- Nastup je bio sjajan. Srećna sam što su me svi lijepo prihvatili i što je bila odlična atmosfera. Bend je bio fantastičan, iskreno se radujem sljedećoj svirci i sa nestrpljenjem očekujem novu saradnju - kazala je Natalija.

Momci iz benda, sa kojima je dijelila scenu, Amar Češljar, Edvin Haddžić, Dino Šukalo i Bojan Ahac su svojom virtuoznošću zapalili publiku.

- Sjajno je iskustvo nastupiti pred tako edukovanom publikom, koja me sjajno prihvatila - naglasila je Natalija.

Zaljubljenike u ove note, svojim glasom, odvela je na muzičko putovanje, gdje su se sreli da neprevaziđenim Stivijem Vonderom i njegovim hitovima "Di I do", "Don't you worry bout a thing", "As", "Overjeoyed", kao i mnogim drugim kompozicijama od neprolazne vrijednosti.

Talentovana muzičarka, koja u Beču studira džez pjevanje na Muzičkom konzervatorijumu, najavila je još nekoliko nastupa, ali i predstavljanje njenog prvog EP-a (Extended Play).

Natalija je banjalučku premijeru najavila za kraj oktobra, kada će publiku uvesti u sve ono na čemu je vrijedno radila.

Produkciju i aranžmane povjerila je Mahiru Sarihodžiću, a materijal će biti sniman u "LongPlay" studiju u Sarajevu.

- Na ploči pod nazivom "Sum it Up" će se naći jedna pjesma na srpskom i tri na engleskom jeziku. Strašno sam uzbuđena i jedva čekam da vidim reakcije publike, prije svega u Banjaluci, u mom rodnom gradu - ispričala je Natalija.

Dvije kompozicije pisala je Natalija, a druge dvije njen prijatelj Petar Pupić, koji je diplomirao na prestižnom muzičkom koledžu "Berkli".

- Izuzetno mi je drago što radim sa muzičarima iz Banjaluke Draganom Markovićem, Vladimir Tubićem  i Aleksandrom Mihićem, kao i sa muzičarima iz Sarajeva. Dobar je osjećaj kada se okupi sjajna ekipa i kada zajednički stvaramo ono što čemu se svi iskreno predajemo, muzici - naglasila je Natalija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana