“Zvuci ćutanja” osvajaju top-liste

Mirna Pijetlović
“Zvuci ćutanja” osvajaju top-liste

Banjalučki bend “Neuro” izdao je nedavno svoj album prvenac “Zvuci ćutanja”, a urađen je i spot za istoimenu pjesmu. Album su promovisali na posljednjem izdanju muzičkog festivala “Jelen Demofest”, a koliko se publici dopao njihov zvuk, svjedočila je puna tvrđava Kastel na njihovom nastupu, te visoko četvrto mjesto na top-listi MTV-ja.

Članovi benda Dražan Pozderović, vokal, Nikola Galić, gitara, Boris Golić, gitara, Ninoslav Dobrijević, bas gitara i Nenad Dobrijević, bubanj, ponosni su na svoj dosadašnji uspjeh, a posebno ističu pobjedu na prošlogodišnjem “Jelen Demofestu”, gdje su numerama “Bože da l' si živ” i “Igra zla” ubijedili žiri da su baš oni najbolji.

- Izlazak iz “demo pelena” je ostvaren zahvaljujući izvrsnoj hemiji među članovima. Smatram da smo napravili jednu veoma dobru muzičku priču sa devet numera na albumu - naglasio je Dražan Pozderović.

Saradnja sa poznatim producentom Dejanom Vučkovićem, MTV-jevom ekipom zaduženom za video-spot, fotografom Teom Jagodić, te uz podršku grada Banjaluke, rezultovala je materijalom vrhunskog kvaliteta, unikatne dizajnerske forme i hevi zvuka, što svakako predstavlja osvježenje na sceni.

Član ovogodišnjeg žirija na festivalu “Jelen Demofest”, poznati rok kritičar Petar Janjatović, svrstao je “Neuro” među top imena banjalučke rok scene, te istakao da grupa posjeduje “tu žicu da pošalje poruku kako treba”.

- Veliki plus “Neura” je što peva na našem jeziku, jer poruka koju bend želi da pošalje stiže mnogo bolje i brže do publike. Reč je o žanrovski zaokruženim, zrelim i profesionalnim muzičarima koji su, čini mi se, odavno spremni za ovakvo izdanje - rekao je Janjatović.

Album prati i originalan spot za naslovnu pjesmu “Zvuci ćutanja” koji se ovih dana vrti na MTV-ju.

- Spot smo snimili za naslovnu pjesmu sa albuma. Scenario i režiju potpisuje tandem Predrag Perica Rajčić i Vladan Janković. Snimanje je teklo na dvije lokacije, jedna je šuma u okolini Ljubljane, gdje su snimani kadrovi sa plesačicom modernog baleta Judit Ruiz Onandi iz Španije, a na drugoj lokaciji, u samoj Ljubljani, sniman je bend - objašnjava Nikola Galić.

Prema riječima Ninoslava Dobrijevića, bend će i u budućnosti nastaviti da stvara, a trenutno su okupirani planovima za promociju albuma van Banjaluke.

Dizajn omota

Originalan dizajn omota albuma grupe “Neuro” podsjeća na bolnički karton. Zbog luksuznog dizajna i veoma skupe štampe, album sa omotom može se kupiti u ograničenim količinama. Album može i besplatno da se skine sa interneta, a link za skidanje albuma nalazi se u opisu videa za spot “Zvuci ćutanja” koji je postavljen na “Jutjubu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana