Zvijezda koja zna šta želi

Sanja Jokić
Zvijezda koja zna šta želi

Iako joj je prije nekoliko dana "izmakla" nominacija za "Oskara", američka hip hop i r'n'b pjevačica, tekstopisac i producent Meri Džej Blajdž nema razloga da bude nezadovoljna.

Njena pjesma "The Living Proof" ušla je na popis od 39 pjesama koje su bile u širem izboru za nominaciju za "Oskara" u kategoriji najbolja originalna pjesma napisana za film. Numera iz filma "Pomoć" postala je pravi hit, baš kao i singl "25-8" koji je objavljen na njenom posljednjem albumu.

U maju ove godine Meri bi trebalo da izda novi album koji će biti nazvan "My Life: Act 3 in May 2012."

- Znam ko sam i šta mogu, sa svakim albumom to osjećanje nastavlja da raste u meni - kaže američka muzička legenda na posljednjem studijskom izdanju "Mi Life II … The Journey Continues (Act 1)" koji je dobio sve pozitivne ocjene muzičkih kritičara, ali i miliona njenih fanova širom svijeta.

Ovog stava se slavna reperka držala još na multiplatinastom debitantskom albumu "Whats a the 411?" koji je objavila početkom devedesetih godina prošlog vijeka.

Sa osam multiplatinastih albuma, devet "Gremi" nagrada uz čak 29 nominacija i četiri Američke muzičke nagrade, harizmatična r'n'b zvijezda tvrdi da je tek počela.

- Sa svakim albumom, počev od "Share My World" i "No More Drama" do "The Breakthrough" i "Strong With each Tear" zabilježena je evolucija mene i fanova - naglašava Meri.

Na desetom studijskom albumu Meri je sarađivala sa provjerenim majstorima zvuka.

Rođena u njujorškom Bronksu, Meri se u ranoj mladosti družila sa brojnim soul muzičarima, a sa svega 18 godina potpisala je svoj prvi muzički ugovor.

Muzičke dive poput Arete Frenklin, Čake Kan i Gledis Najt uticale su na formiranje njenog muzičkog ukusa, ali i na to da njena muzika uprkos urbanosti ima i taj poznati provjereni "stari zvuk".

Kraljica hip-hopa danas više nego ikad želi vezu sa obožavaocima, a to potvrđuje riječima da su joj oni pomogli da bude tu gdje jeste kao i da su je upravo oni učinili jakom i sigurnom u sebe i svoj zvuk.

"Sandens" festival

Meri Džej Blajdž, koja se povremeno bavi i glumom, pojavila se nedavno na festivalu "Sandens" na premijeri dokumentarnog filma o seksualnim napadima u američkoj vojsci "Nevidljivi rat", kako bi podržala ovaj film.

Producent filma Ejmi Siring rekla je da će višestruka dobitnica "Gremija" napisati i pjesmu za film poslije "Sandensa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana