Završnica snimanja filma Plavi orkestar

Glas Srpske
Završnica snimanja filma Plavi orkestar

Muzički dokumentarno-igrani film "Plavi orkestar" u završnoj je fazi snimanja. Sljedeće nedjelje snimanje je zakazano u Zagrebu i Ljubljani, nakon čega se ekipa ponovo vraća na snimanje u Sarajevo, potvrdio je reditelj filma Pjer Žalica.

Najavio je da nakon spomenutih snimanja slijedi igrani dio. Kada se završi sa svim terenskim snimanjima, ekipa će se posvetiti organizaciji koncerta grupe "Plavi orkestar" u Prvoj gimnaziji, povodom 25. godina mature, s kojeg će biti snimljeni i završni kadrovi za film.
Naglašavajući dosta neobičan i otvoren format filma, Žalica ocjenjuje da i rad na njemu ima svoje specifičnosti.
- One su i za mene novina, jer do sada nisam radio ništa slično. Tako da svi zajedno kroz proces probamo i otkrivamo najbolje načine kako da uradimo ono što smo naumili. Prema osjećanju koje, mislim, dijeli cijela ekipa, čini se da smo na dobrom putu. Tako i pored činjenice da snimamo već godinu dana i dalje u radu uživamo i zabavljamo se sa jednakim intenzitetom kao na početku rada - kazao je Žalica.
Više od 100 sati snimljenog materijala je pregledan, sortiran i u gruboj varijanti montažno složen. Film "Plavi orkestar" biće svjedok jednog vremena te prijeratne generacije koja je obilježila ovdašnji prostor, priča o snazi i neuništivosti talenta, prijateljstvu i muzici. Snimanja su rađena u Ljubljani, Beogradu i Sarajevu, nekoliko evropskih država i Kanadi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana