Završen GitarFest - Nagrade najboljima

D. Vu.
Završen GitarFest - Nagrade najboljima

BANjA LUKA - Treći međunarodni festival klasične gitare "GitarFest" završen je u nedjelju uveče zajedničkim koncertom pobjednika takmičenja, učenika i studenata, u Banskom dvoru Kulturnom centru.

Pobjednicima takmičenja, koje je bilo organizovano u Univerzitetskom kampusu, uručene su gitare, a ostali su dobili diplome.

U prvoj kategoriji (1997. godište) pobjednik je Belmin Okanović, u drugoj kategoriji (1994) Liora Šijački, u trećoj (1992) Aleksa Tarabanović i u četvrtoj (1990) Adnan Alagić.

Žiri u sastavu Đampaolo Mandini, Marko Tamajo, Vera Ogrizović, Srđan Tošić i Aleksandar Hadži Đorđević nije izabrao pobjednika u petoj kategoriji (1978), jer niko nije zadovoljio kriterijume, a drugonagrađeni je Aleksandar Rađenović.

Tokom trajanja ovogodišnjeg "GitarFesta" u koncertnoj dvorani Banskog dvora nastupili su poznati muzičari iz svijeta klasične gitare, poput Marka Tamaja i Vere Ogrizović. U okviru edukativnog dijela, organizovani su seminari za mlade muzičare i takmičenje u pet uzrasnih kategorija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana