Zarazni ritam koji je osvojio svijet

Sanja Jokić
Zarazni ritam koji je osvojio svijet

Zahvaljujući nezaustavljivom i zaraznom ritmu koji stvara duo "LMFAO" iz Los Anđelesa, hitovi "Sexy And I Know It" i "Party Rock Anthem" sedmicama ne silaze sa vrha Bilbordove, ali i ostalih top-lista.


 

Pjesma "Sexy And I Know It" trenutno je na prvom mjestu Bilbordove top-liste, a spot za pjesmu "Party Rock Anthem" dostigao je gledanost od više od 20 miliona pregleda na kanalu Vevo za samo dva mjeseca.

Upravo je "Party Rock Anthem", u kojoj energični elektro-pop dvojac "LMFAO" sarađuje s Lorin Benet i GoonRockom bila najbolja najava albuma "Sorry For Party Rocking". Jer ta pjesma je do sada najuspješniji hit njihove karijere, a bila je broj jedan u SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji i u više od deset drugih zemalja, kao i prvih deset u mnogim drugim državama.

U 2011. godinu su "LMFAO" krenuli na svoju prvu azijsku turneju.

"LMFAO" je formiran 2006. u Los Anđelesu, a sastoji se od repera, plesača i di-džeja Redfooa (Stefan Kendal Gordi) i SkyBluaa (Skajler Hustin Gordi). U 2009. godini izdali su prvi album "Party Rock", a sredinom 2010. snimili su sa Dejvidom Getom pjesmu "Gettin 'Over You", koja je bila internacionalni hit. Dvojac poslije toga snima drugi album "Sorry for Party Rocking".

- "Sorry For Party Rocking" je izgovor za dobar provod - objašnjava Redfoo. Dodao je da je to izvinjenje koje uputite osobi koja se žali na vas na zabavi.

- Recimo, kada vam roditelji kažu: prestani plesati po stepenicama - pojasnio je Redfoo.

Za SkyBlua je spot za "Party Rock Anthem" jedan od najluđih spotova ikada.

- Bili smo vrlo inspirisani spotom "Thriller" i imati priliku da napravite nešto kao taj spot je fenomenalno - kaže SkyBlue.

Manje je poznato i da je ovaj kalifornijski dvojac "odgovoran" za muziku iz ultrapoznate rijaliti emisije "Jersey Shore". Njihova pjesma "Get Crazy" je korišćena od početka serijala 2009. godine.

Koliko je ekipa "LMFAO" otkačena i koliko je spremna na korak dalje od drugih izvođača govori spot za njihovu pjesmu "Sexy and I Know It", u kojem su angažovali slavnog porno-glumca Rona Džeremija.

Harizmatični dvojac osim što radi muziku za zabave, ima i sopstvenu modnu liniju "Party Rock", a trenutno su na međunarodnoj turneji.

"Fejsbuk"

Elektro-pop atrakcija "LMFAO" našla se nedavno na trećem mjestu muzičara koji su dobili najviše "lajkova" na društvenoj mreži "Fejsbuk". Ispred njih su samo slavna pjevačica sa Barbadosa Rijana sa 47 miliona "lajkova" i legendarni rege izvođač Bob Marli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana