Vladislav Vladičić, predsjednik FK Leotar: Sredina tabele realnost

Čedomil Mucović
Vladislav Vladičić, predsjednik FK Leotar: Sredina tabele realnost

Bez obzira na relativno rani početak proljećnog dijela takmičenja u fudbalskoj Premijer ligi BiH, u Leotaru ostaju kod ranije donesene odluke da prozivka za novu sezonu bude obavljena 16. januara.

Na "Policama" su u toku aktivnosti, da bi se fudbalerima omogućio kvalitetan rad i popunio igrački kadar, neophodan za ovaj rang takmičenja. Te aktivnosti su interesantne za ljubitelje fudbala, ali i za fudbalere od kojih je većina počela da radi. Predsjednik Upravnog odbora Leotara Vladislav Vladičić pričao je o budućim aktivnostima kluba.

- Nema razloga da mijenjamo dogovoreni termin prozivke, koja će biti obavljena 16. januara, poslije čega će se pristupiti intenzivnim pripremama.

* GLAS: Kako gledate na polusezonu koja dolazi? Šta očekuje Leotar? Koji je plasman vašeg kluba realan?

VLADIČIĆ: Iduća polusezona će po mnogo čemu biti teška. Prije svega, finansijski, ali za nas i po težini obaveza koje su pred nama. Na "Police" dolaze jaki timovi, jednu utakmicu više gostujemo, ali se nadam uspješnom kraju. Mislim da treba da budemo zadovoljni pozicijom u sredini tabele. Do toga se može doći sa mnogo ozbiljnosti, truda i samokritike. Optimista sam u tom pogledu.

* GLAS: Da li je u dosadašnjem dijelu pauze bilo odlazaka iz Leotara?

VLADIČIĆ: Nije, ali će ih idućih dana svakako biti, čim se odredimo u klubu o tom problemu.

* GLAS: Spekulisalo se o dolasku nekolicine fudbalera na "Police", prije svega, Zlatka Đorića, Radana Muminovića, Asmira Avdukića, Dragana Starčevića i Zorana Deketa... Ima li istine tome i da li je bilo kontakata sa njima?

VLADIČIĆ: Ovlašćen sam da razgovaram sa potencijalnim kandidatima za to, ali do ovoga trenutka ni sa kim nije bilo razgovora. Razgovora će biti, ali poslije konsultacija u klubu.

* GLAS: U Trebinju se dosta priča i o pitanju glavnog trenera, jer je istekla dogovorena obaveza Borčeta Sredojevića sa klubom. Da li je taj problem i dalje otvoren?

VLADIČIĆ: Sljedećih dana razgovaraćemo sa trenerom Sredojevićem i iskreno se nadam da ćemo postići dogovor na obostrano zadovoljstvo i da će i na proljeće s klupe predvoditi Leotar.

Dugovanja

* GLAS: Još uvijek se govori o neizmirenim obavezama prema fudbalerima, pri čemu se tvrdi da su pojedinci dobili sve, a ostali ništa. Koliko ima istine u tim informacijama?

VLADIČIĆ: Mislim da je taj problem preuveličan. Istina je da su ostala neka manja dugovanja, koja će u ovih nekoliko dana biti izmirena. Leotar u odnosu na mnoge klubove iz okruženja može da bude spokojan, jer dugovanja nisu bila velika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana