Viva Voks održao koncert u Banjaluci: Muzičko putovanje kroz različite žanrove

Aleksandra Madžar foto: V. Stojaković
Viva Voks održao koncert u Banjaluci: Muzičko putovanje kroz različite žanrove

Banjaluka - Spektakularan nastup uveličan snagom ljudskog talenta, odlična scenografija, zanimljive koreografije i publika koja nije krila oduševljenje što je pred sobom vidjela i čula jedinstven hor "Viva Voks", koji su u subotu uveče banjalučku publiku poveli na jedinstveno i žanrovski šaroliko muzičko putovanje.

Na samom početku koncerta bilo je jasno da je nastup trebalo da se održi u mnogo većem prostoru, jer je dvorana "Oblićevo" bila mala za sve one koji su željeli biti dio ove nevjerovatne horske priče.

Mnogi su ostali ispred dvorane, razočarani što ne mogu prisustvovati ovom jedinstvenom muzičkom događaju.

"Viva Voks" svoj dugoželjeni koncert u Banjaluci počeo je makedonskom pjesmom. Aplauzi nisu prestajali, kao ni svjetski poznati hitovi, koji su se ređali jedan za drugim.

I dok se sa scene čuju zvuci pjesama "Du Hast", "Ljubav", publika je ovacijama nagradila dobro poznatu stvar "Ameno". Slične reakcije bile su i na pjesmu "Alnjadžs look on te bride side of life".

Pored nevjerovatno talenta na sceni u dvorani je bilo vidljivo samo jedno, publika se odlično zabavljala osjećajući umjetničku ljepotu koja je stizala sa scene.

Potvrđeno je i to da Banjaluka zaista zna prepoznati kvalitet, te da su zbog toga članovi hora i imali neopisivu želju da nastupe u Banjaluci.

Nesvakidašnja šetnja kroz muzičke žanrove završena je dobro poznatom pjesmom "Hajde Jano".

- Koncert je bio fantastičan. Manje nismo ni očekivali, ali ipak mnogo je drugačije kada ih vidite, čujete, doživite. Šteta što koncert nije bio u dvorani "Borik" tamo bi sve izgledalo još moćnije - rekla je jedna Banjalučanka koja je istinski uživala u koncertu.

U publici su bili i banjalučki operski pjevači, članovi domaćih horova, muzičari koji su došli da se napune pjesmom i energijom.

Ni članovi hora nisu krili zadovoljstvo što su nastupili u Banjaluci, pa su sa fanovima na svojoj "Fejsbuk" stranici podijelili fotografije i video-klipove koji potvrđuju da su se ovi vrhunski umjetnici dobro zabavljali na nastupu u Banjaluci.

Kolika je njihova popularnost, govori i podatak da su nedavno, do posljednjeg mjesta napuni beogradsku "Kombank arenu" gdje su koncertom proslavili deceniju postojanja, a ljetos su imali veoma posjećene nastupe na festivalima "Egzit" u Novom Sadu i "Sea Dance" u Budvi.

Vrhunac njihove dosadašnje karijere predstavlja koncert u sali Generalne skupštine Ujedinjenih nacija povodom proslave Srpske nove godine 14. januara 2013. godine. Kao jedini muzički sastav iz Srbije koji je ikada nastupio u ovoj dvorani, "Viva Voks" se pridružio listi probranih svjetskih muzičara kojima je pripala ta velika čast.

Drugi koncert koji je obilježio karijeru hora bio je nastup u Velikoj hali naroda u Pekingu, pred velikim brojem visokih državnih funkcionera Kine.

HOR

Hor "Viva Voks" iz Beograda, predvođen dirigentom Jasminom Lorin, postoji od 9. maja 2005. godine. 2009. godine u svoje nastupe uvodi ritmičku podršku bit boksa, vokalne tehnike kojom se imitiraju zvuci bubnjeva i perkusija i okreće se izvođenju popularne muzike isključivo glasovima, bez instrumentalne pratnje (a cappella). Širu popularnost u zemlji i svijetu stekli su u julu 2011. godine, kada je video-snimak njihovog izvođenja pjesme "Du Hast" njemačkog benda "Rammstein" postao viralni hit na "Jutjubu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana