Vidimo se u Norveškoj

Glas Srpske
Vidimo se u Norveškoj

Prognoze kladioničara i fanova su se konačno obistinile! Pobjednik 54. "Evrosonga" održanog u Rusiji je mladi Aleksandar Ribak iz Norveške sa numerom "Fairutale".

Zajedničkim glasovima publike i žirija iz 42 zemlje učesnice ovogodišnjeg festivala, talentovani 23-godišnji violinista odnio je ubjedljivu pobjedu sa svojom "bajkom". Čak 387 poena!

Predstavnica Rusije Anastasija Prihodko je numeru "Mamo" izvela na veoma potresan način uz pomoć svojih uplakanih slika na ogromnim LED ekranima.

Mješavina popa i etna, uvijena u nježnu formu, bila je znak za "Reginu". "Bistra voda" ponovo je, kao prve polufinalne večeri pobrala ovacije sa prvim taktovima. Predstavnici BiH su se tokom trajanja takmičenja, po mišljenju publike, nalazili "rame uz rame" sa favoritima..

Nakon Moldavije i Malte, publici su se predstavile prelijepe devojke iz Estonije koje su, iako se nisu nalazile među favoritima, prema mišljenju mnogih, imale jednu od najboljih pjesama koje su se mogle čuti na ovogodišnjem muzičkom festivalu.
Nastup koji je nekih sto miliona televizijskih gledalaca definitivno ostavio bez daha, bio je nastup predstavnika Njemačke. U pitanju nije bila pjesma, već nastup kraljice burleske Dite Von Tiz koja je u prepoznatljivom maniru otplesala "zahtjevnu" koreografiju.

Mladi Aleksandar Ribak je i na finalnoj večeri samouvjereno ispričao tužnu ljubavnu priču o djevojci koja je njegova samo u "bajci", a onda su gladijatori i zgodna Svetlana iz Ukrajine erotičnim plesom pozvali publiku da bude njihov "Valentin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana