“Veče Bahovih arija” održano u Banskom dvoru: Muzika za pročišćenje duše i tijela

M. M.
“Veče Bahovih arija” održano u Banskom dvoru: Muzika za pročišćenje duše i tijela

BANjALUKA - Koncert “Veče Bahovih arija” za sopran, obou i kontinuo održan je u utorak uveče u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra.

Na koncertu su nastupili sopran Aneta Ilić, pijanistkinja Lidija Stanković, oboista Borislav Čičovački i čelista Srđan Sretenović, koji već 15 godina izvode Bahove arije na nastupima u državi i inostranstvu.

- Program Bahovih arija je dosta specifičan, ne može relativno lako da se nađe, jer je veoma zahtevan, težak i potrebna je ozbiljna muzička i fizička koncentracija da bi se ovaj program izdržao i mentalno osmislio. Stvar je u tome da je Bah u mnogobrojnim svojim kantatama, misama, pisao arije, kako je već struktura tih muzičkih oblika nalagala. Publika je mogla da čuje izbor od devet arija iz kantata i misa, a i mi smo taj program napravili prije petnaest godina i sa velikim uspehom i veoma rado ga izvodimo u regionu i inostranstvu. Zanimljiv je, lep je, Bah je uvek divan, on je uvek pročišćenje duše i tela kad god ga svirate - rekao je Borislav Čičovački.

On je dodao da bi program bilo nemoguće izvesti da nema tako fantastičnih izvođača kao što su Aneta Ilić, Lidija Stanković i Srđan Sretenović.

- Banski dvor je predivan, obožavam ovde da dođem i da sviram kod vas - dodao je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana