Uzor za mlade muzičare

Sanja Jokić
Uzor za mlade muzičare

Popularna američka kantri pjevačica Tejlor Svift proglašena je nedavno za "ženu godine" u izboru magazina "Bilbord", što je samo još jedno priznanje u nizu koje je ova 21-godišnja zvijezda dobila u 2011. godini.

- Tejlor je pokazala poseban talent kada je riječ o komponovanju pjesama i bez problema prevazilazi žanrovske podjele. Zbog toga mislimo da je najbolji izbor za ovu nagradu - kazao je Bil Verde iz "Bilborda".

Dodao je da je talentovana kantautorka ostvarila ogroman uticaj na muziku, te da je sjajan uzor za mlade muzičare i kao izvođač i kao osoba.

Ova harizmatična mlada zvijezda je ujedno najmlađa dobitnica ovog priznanja koje je prethodno dodijeljeno, između ostalih, Bijonse, Rebi Mekintajer i Ferdži.

Pjevačica će nagradu primiti na svečanosti žena u muzici 2. decembra u Njujorku.

Osim toga, Tejlor je nedavno nominovana u tri kategorije za "American Musoc Awards" koje će biti dodijeljene 20. novembra u Los Anđelesu.

Najnoviji album Tejlor Svift, "Speak Now", prodat je u više od 3,6 miliona primjeraka, a u 2010. sa albumom "Fearless" postala je najmlađi izvođač koji je nagrađen "Gremijem".

Debitantski singl "Tim McGraw" izbacila je polovinom 2006. godine i on se ubrzo plasirao na šesto mjesto Bilbordove "Hot Country Song" top liste.

Nedugo potom Tejlor izdaje album prvenac, a sve pjesme napisala je sama. Ovo muzičko izdanje se držalo osam sedmica na vrhu top-lista i jedini izvođači koji su to još uspjeli su "The Dixie Chicks" i Keri Andervud.

Tejlorin drugi studijski album na tržiše dolazi 2008. a pjesma koja se izdvaja je hit "Love song" koji je dugo bio prisutan i na kantri i pop muzičkim listama. Mlada pjevačica objavila je i pjesmu "Today Was a Fairytale" koja je poslužila kao promotivni singl za film "Dan zaljubljenih".

Poput mnogih kolega iz svijeta šoubiznisa Tejlor je prije nekoliko dana lansirala i prvi parfem sa svojim potpisom.
Parfem je nazvala "Wonderstruck" jer se ta riječ spominje u njenoj pjesmi "Enchated".

- Ta riječ je jako zanimljiva i nije česta. Sjetila sam je se i odlučila da tako nazovem parfem jer mi se učinila idealnom - rekla je Tejlor.

Glasine

Dok je vodila šou "Satrurday Night Live" Tejlor je pokrenula glasine da izlazi zvijezdom tinejdžerske "Sumrak sage" Tejlorom Latnerom. Za pjesmu "Back to December" s njenog aktuelnog albuma "Speak Now", koju je Sviftova opisala kao pjesmu izvinjenja, spekulisalo se da je bila posvećena upravo Latneru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana