Uskoro spot za pjesmu “Trilogija”

Aleksandra Rajković
Uskoro spot za pjesmu “Trilogija”

Doboj - Etno-grupa “Iva” iz Doboja vrijedno radi na snimanju svog drugog albuma u Studiju “Plus” u Srbiji, a novu pjesmu “Zumba” članovi grupe premijerno su izveli prije nekoliko dana na “Dukat festu” u Banjaluci.

- Snimamo spot za pjesmu “Trilogija” sa našeg prvenca. Spot se snima u kooperaciji Radio-televizije Republike Srpske i banjalučke Akademije umjetnosti. Snimanje spota je studentski rad Žarka Kalabe sa Studijskog programa dramskih umjetnosti, koji se odlučio da za svoj ispit snimi spot na pjesmu etno-grupe “Iva” - rekao je umjetnički rukovodilac etno-grupe “Iva” Saša Pavlović.

On dodaje da snimanje traje već dva mjeseca i da bi uskoro trebalo da bude završeno.

- Osim naše omiljene aktivnosti - koncerata, može se vidjeti da “Iva” polako ulazi i organizacione vode. U prethodnom periodu smo, pored koncerata u zemlji i inostranstvu, radili na promociji svog prvog albuma - kaže Pavlović.

Osim toga, “Iva” će sutra nastupiti na prvom muzičkom festivalu u Doboju pod nazivom “Etno fjužn prelo - Doboj 2012”.

Riječ je o projektu Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, a Pavlović je predsjednik Organizacionog odbora festivala.

- Muzički festival je trebalo da bude realizovan u dva dana. Međutim, finansijska situacija nas je primorala da ove godine festival svedemo na jedan dan. Bilo je planirano da četiri ansambla sviraju i razmijene svoja iskustva - istakao je Pavlović.

Pored etno-grupe “Iva” u realizaciji festivala “Etno fjužn prelo” uključena je i Turistička organizacija Doboj i Centar za kulturu Doboj.

Savremene forme

- Ciljevi festivala “Etno fjužn prelo” su višestruki i ogledaju se u očuvanju i promociji tradicionalne muzike u savremenim muzičkim formama i izrazima, razvijanju poštovanja kulturne raznolikosti, doprinosu kulturnim razmjenama i razvoju kreativnih potencijala koji održavaju javni život - kaže Saša Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana