Uskoro izlazi dvostruki DVD benda The Who

Glas Srpske
Uskoro izlazi dvostruki DVD benda The Who

Sredinom novembra na tržište će izaći dvostruki DVD benda "The Who" sa njihovim velikim koncertima iz daleke prošlosti, javile su agencije.

"The Who At Kalburn 1977" će sadržavati koncert iz londonskog "Gaumont State Theatrea " iz 1977. godine na kojem su Rodžer Daltri, Pit Tauzend, Džon Envisl i Kit Mun izvodili najveće hitove grupe, nešto raniji koncert iz "London Coloseuma ", mnogo bonus materijala, te po prvi put u cijelosti uživo odsviranu rok operu "Tommy".

Preko pedeset numera jednog od najvećih rok bendova u istoriji će svakako obradovati mnogobrojne obožavaoce ovih velikana.

Inač e, "The Who" su nastali davne 1964. godine, a najveće momente u karijeri ostvarili su krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina dvadesetog vijeka.

U dva navrata su imali petogodišnje prekide rada, od 1983. do 1988. i od 1990. do 1995. godine.

Te 1990. su se okupili samo zato da bi održali koncert povodom ulaska u famoznu "Kuću slavnih" koja se nalazi u Klivlendu.

Poznati su po dinamičnim i neobuzdanim koncertima i po svojoj misaonoj i umjetničkoj muzici. Članovi grupe takođe su poznati kao pioniri roka, popularišući, pod vođstvom Pita Tauzenda, koji je svoju gitarističku tehniku moćnih akorda demonstrirao u jednoj od najpoznatijih rok opera, legendarnoj "Tommy". Njihovi najraniji "mod" albumi sa kratkim agresivnim pop pjesmama, Taunsendove prepoznatljive gitarističke solo dionice, eksplozivni bubnjarski doprinos Kita Muna, te stalno vraćanje tematici mladalačkog buntovništva i romantičarske nesigurnosti, najznačajniji su doprinos nastanku pank roka i pauer popa, a grupi su pribavili laskavu titulu "kumova panka".

Grupa je u svojim počecima bila poznata po svojim autodestruktivnim nastupima na kojima su, kako se koncert približavao kraju, uništavali svoje instrumente. Tako je Tauzentovo razbijanje gitare o zvučnike i o pod bine postalo jedno od opštih mjesta rokenrol ikonografije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana