URIAH HEEP oduševio banjolučku publiku

Aleksandra Rajković
URIAH HEEP oduševio banjolučku publiku

Poznati britanski bend "URIAH HEEP" oduševio je publiku na festivalu "Banja Luka Rock Open Air ", koji je zatvoren u subotu na tvrđavi Kastel.


Ovaj bend, predvođen gitaristom Mikom Boksom, ove godine proslavlja četiri decenije karijere, u kojoj su imali hitove poput "Easy Livin", "Sweet Lorraine ", "Stealin'" i "July Morning".

Publika banjolučkog rok festivala, iako malobrojna, uživala je u nastupu poznatih rokera.     

Prvi "Banja Luka Rock Open Air" ugostio je i "Divlje jagode", "Atomsko sklonište", "BC SWEET", "QUO", "Kraljevski apartman", "Alogiu", "Formulu 4", "Balkan Ekspres", "Šejtans", "Irina i Storm", "Four Roses".

I pored nastupa poznatih muzičara, festival nije imao mnogo posjetilaca. Druge festivalske večeri na tvrđavi je bilo oko dvije hiljade ljudi. Neki razlog vide u cijeni ulaznica. Jednodnevna je koštala 35, a dvodnevna 50 maraka.

- Očekivali smo više publike. Cijena ulaznica je možda previsoka za naš standard, ali ipak je program bio sastavljen od više bendova. Ovaj festival nije naišao na podršku institucija iz naše sredine, pa nismo mogli da idemo sa nižom cijenom - rekao je direktor festivala Boško Beuk.

Basista iz grupe "Alogia" Ivan Vasić kaže da je veoma zadovoljan organizacijom ovog rok festivala.

- Organizatori su nas veoma lepo dočekali i ugostili. Nije bilo nikakvih problema i zadovoljni smo banjolučkom publikom - rekao je Tasić. 

Kritike publike odnosile su se na početak prvih koncerata, koji su bili u 16 časova, kao i na cijene piva, jer je najjeftinije bilo tri marke. 

Prekinut koncert

 

Sjenku na prvi rok festival u Banjoj Luci bacio je sami završetak. Poslije samo tri odsvirane numere, "Divlje jagode" su morale da prestanu sa svirkom, jer je komunalna policija prekinula festival zbog prekoračenog radnog vremena. Boško Beuk kaže da je vrijeme prekoračeno jer je prvi koncert kasnio zbog kiše.   

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana