Umro Dino Dvornik

Glas Srpske
Umro Dino Dvornik

Poznatom hrvatskom pjevaču je navodno pozlilo u nedjelju oko 4 sata ujutro, ali je odbio je potražiti pomoć ljekara. Policija u njegovom stanu u Zagrebu obavila uviđaj, a uzrok smrti znaće se nakon obdukcije, prenose hrvatski mediji.

Dino Dvornik, legendarni splitski pjevač i autor, kojega mnogi sa Rambom Amadeusom smatraju očevima jugosovenskog funka, umro je u nedjelju oko 11 sati u svom stanu u Zagrebu, samo osamnaest dana nakon što je proslavio 44. rođendan.

Prema pisanju nekih medija Dini je oko 4 sata ujutro pozlilo, nakon što je popio tabletu za smirenje.

U stanu Dvornikovih obavljen je policijski uviđaj, a ispred zgrade su skupili brojni prijatelji i kolege koji su u nevjerici primili vijest o njegovoj iznenadnoj smrti.

Medijima je od porodice prvi izjavu dao samo njegov brat Dean, očajan što su porodicu, nakon smrti oca Borisa prije šest mjeseci, u tako kratkom roku zadesile dvije velike tragedije.

"Ne znan šta vam u ovom trenutku mogu reć, bojin se mater i vidit kad stignem doma u Split, ne znam kako će ona sve ovo preživit", izjavio je Dean za Jutarnji list.

Dino je kao dijete pored oca, legendarnog glumca Borisa Dvornika, glumio u seriji Naše malo misto te je sa 17 godina zajedno s bratom Deanom osnovao grupu Kineski zid i snimio prvi funky ploču hrvatske i tadašnje jugoslovenske diskografije.

Na velikoj sceni se prvi puta pojavio 1988. godine na Zagrebfestu s pjesmom Tebi pripadam, te je osvojio nagradu za najboljeg debitanta.

Bio je i pobjednik Splitskog festivala 1995. godine s velikim hitom Ništa kontra Splita.

Kasnije je, kao proslavjeni autor, osvajao i četiri Porina, prvi puta 1996. godine za pjesmu Afrika.

Posljednjih je godina ostvario i ulogu u nagrađivanom filmu Ta divna splitska noć, a publici se zajedno sa suprugom Danijelom i ćerkom Elom predstavio u realityju Dvornikovi.

**************

Napet zbog izlaska novog albuma, prvog nakon šest godina, Dino je posljednjih dana u šali znao reći kako bi bilo bolje da umre, pa da mu se CD bolje prodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana