U Splitu meč visokog rizika

Milan Zubović
U Splitu meč visokog rizika

BANjA LUKA - Što se tiče četvrtfinalnog meča Dejvis kupa između Hrvatske i Srbije, koji će se najverovatnije igrati u Splitu, mislim da će biti meč visokog rizika i da će Teniski savez Hrvatske, zajedno sa Međunarodnom teniskom federacijom (ITF), morati dosta da poradi na bezbednosti i svemu onoga što ide uz taj meč - izjavio je juče selektor Srbije Bogdan Obradović prilikom posjete Teniskom klubu Borac u Banjoj Luci.

On je izrazio nadu da se publika pokazati u pravom svjetlu i da će sportski navijati za svoju ekipu.

- Očekujemo da se publika pokaže kao prava publika i da će doći da na sportski način navijaju za svoju reprezentaciju. Kada se govori da će biti paklena atmosfera, ja to gledam u jednom pozitivnom pravcu, gde oni žele na pravi navijački način da bodre svoju selekciju, a sve "ostale priče" mislim da treba da se ostave sa strane. Trebamo da se bavimo sportom i pokažemo da su Srbija i Hrvatska zemlje koje galopirajućim koracima idu ka Evropi - dodao je Obradović.

Posljednjih dana dosta se spekuliše sa povratkom Ivana Ljubičića u reprezentaciju Hrvatske, iako se povukao iz selekcije i najavio da više neće igrati.

- Što se tiče Ljubičića, on je nekoliko puta rekao da neće igrati Dejvis kup za svoju reprezentaciju, ali svi znamo da ta odluka može da se promeni. Ono što ja zaista verujem je da se Ljubičić neće pojaviti - istakao je Obradović.

Istom prilikom Obradović se osvrnuo na uslove rada u Teniskom klubu Borac.

- Zaista sam oduševljen ambijentom i ljudima jer sam prvi put ovde. Očekujem da se ova saradnja nastavi dalje i moramo da se povežemo više. Siguran sam da imamo mnogo navijača širom Republike Srpske i to nam daje posebnu snagu i motiv da napravimo još veće rezultate. Nadam se da ću sledećih godinama ovde, zajedno sa Bojanom Vujićem, pomagati deci savetima i treninzima, da pokušamo i ovde u Banjoj Luci da napravimo jedan sistem i rezultate kakve pravimo u Beogradu - zaključio je Obradović i zahvalio ministru za porodicu, omladinu i sport Srpske Proki Dragosavljeviću na prijemu. 

Vujić

- Veliko mi je zadovoljstvo što možemo da ugostimo selektora Srbije, koji po mom mišljenju vodi najbolju reprezentaciju na svijetu. Nadamo se da će uspjeti da pobijedi Hrvatsku i uđe u polufinale. Novak je drugi na svijetu, a Zimonjić prvi igrač u dublu i siguran sam da imaju kvalitet da idu do kraja. Mislim da je to važno za naše klince u Republici Srpskoj koji prate svaki korak najboljih igrača Srbije - rekao je Vujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana