U okviru Džez festivala u Banjoj Luci - Talija pobrala aplauze

Glas Srpske
U okviru Džez festivala u Banjoj Luci - Talija pobrala aplauze

BANjA LUKA - U okviru programa Banjaluka yez festivala "Jazzlook", u srijedu uveče u "Domu omladine" nastupila je izraelska solo pjevačica Talija sa svojim etno ansamblom.

Koncert je počeo oko 20 časova i 30 minuta, kako je i najavljeno. Talija je sve vrijeme koncerta, kao i svaki vrhunski yez muzičar, imala sjajnu interakciju sa publikom ne skidajući osmijeh s lica. Njena romska muzika upakovana u džez partiture, i te kako je godila ušima svih prisutnih, koji su je poslije svake izvedene kompozicije nagrađivali nesebičnim aplauzima.

Poslije koncerta "Jazzlook" je preseljen u klub "Delta", gdje su se na yem sešnu svojim "yeziranjem" oduševili Vasil Hadžimanov i zrenjaninski bend "Memlah" nastavilo do jedan sat poslije ponoći.

"Jazzlook " će i danas biti bogat sadržajem, pa će tako u 13 časova u "Domu omladine", basista "Vasil Hadžimanov Banda", i jedan od najboljih evropskih džez instrumentalista, Vlada Samardžić, održati radionicu edukacionog karaktera. Ipak, glavi događaj dana će biti nastup hrvatske džez pjevačice Maje Savić, koja će u standardnom terminu od 20 časova i 30 minuta održati koncert.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana