Trubači sviraju pjesmu Majkla Džeksona

Aleksandar Madžar
Trubači sviraju pjesmu Majkla Džeksona

Film "Spomenik Majklu Džekson" neće biti priča o Majklu Džeksonu, već o nama, o potrazi za novim herojima i novim identitetom, o potrazi za spasom i nadom.

Rekao je ovo o svom novom filmu, čije snimanje počinje 3. oktobra, reditelj Darko Lungulov i naglasio da želi da napravi film koji govori o ozbiljnim temama, ali na komičan način.

Smatra da će mu ovakav pristup dozvoliti da bolne teme dotakne na komičan, ali veoma emotivan način.

- Radujem se što posle četiri godine priprema i intenzivnog rada na scenariju počinjemo snimanje filma - kaže Darko Lungulov i dodaje da je kasting skoro završen i da je presrećan što će raditi sa sjajnim glumcima kao što su Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Dragan Bjelogrlić, Emir  Hadžihafizbegović, Toni Mihajlovski, Branislav Trifunović i Mirjana Karanović.

Kako kaže Lungulov, glavno mjesto dešavanja našli su u Lozoviku kod Velike Plane, koji kao da je pravljen upravo po njegovom scenariju.

- Zahvalni smo opštini Velika Plana i mesnoj zajednici Lozovik i svim njenim stanovnicima koji su nam velikodušno stavili svoje mesto na raspolaganje i posvetili vreme kako bi nam pomogli u realizaciji filma - istakao je Lungulov.

U ovoj crnohumornoj komediji Boris Milivojević će igrati Marka, koji, da bi spasao umiruću varošicu u kojoj živi i da bi spriječio ljubav svog života da ode, podiže spomenik kralju popa. U ovoj namjeri podržava ga Dragan Bjelogrlić u ulozi vojnog pilota.

"Spomenik Majklu Džeksonu" do sada su podržali svi domaći fondovi, a scenario je dobio prvu nagradu za scenario na festivalu "Braća Manaki" u Bitolju. 

- Snimanje će trajati šest sedmica. Film je koprodukcija "Papa filmsa" iz Srbije, "Medien Penrose" iz Njemačke i "Dream Factory " iz Makedonije - priča Lungulov.

Za potrebe filma pjesma "Smooth criminal" Majkla Džeksona biće izvedena u aranžmanu trubačkog orkestra.

Priča prati ideju glavnog lika Marka o izgradnji spomenika koja privlači pristalice, ali i neprijatelje. Očajan, ali odlučan da uspije, Marko falsifikuje pismo kralja popa i tako uspijeva da ubijedi gradonačelnika i sve ostale da Majkl Džekson dolazi u njihovu varošicu na otkrivanje spomenika.

Varošica najednom oživi, ljudi postaju puni elana i nade, a Marko uspijeva da pridobije svoju ljubav da ostane. Tokom otkrivanja spomenika, iznenada stiže vijest o smrti pravog Majkla Džeksona. Cijeli ludački slijed događaja dovodi do ispunjenja Markovog sna, ali na ironičan i neočekivan način.

Priznanja

Darko Lungulov je rođen u Beogradu, a filmske studije je završio na Siti koledžu u Njujorku. Radio je kao reditelj i producent dokumentarnih filmova u produkcijskoj kući "Spiral Pictures/Ross Institute". Njegov film "Bekstvo" osvojio je nagradu publike na "Hamptons International Film Festivalu" 2004, a prikazan je i na brojnim festivalima. Lungulov je dobitnik nagrade "Balkan Fund" na 47. međunarodnom filmskom festivalu u Solunu za scenario "Tamo i ovde".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana