“Trilogija” i Iva u Doboju

Aleksandra Madžar
“Trilogija” i Iva u Doboju

Doboj - Kompakt disk Etno-grupe “Iva” pod nazivom “Trava iva od mrtva pravi živa”, kao i spot za pjesmu “Trilogija” biće premijerno predstavljeni u četvrtak u 18.30 časova u Doboju.

- Ovo je prva promocija kompakt diska u Republici Srpskoj. Čekali smo da završimo mnoge pravne stvari, dok nismo došli do momenta da se napravi promocija - rekao je umjetnički rukovodilac Etno-grupe “Iva” Saša Pavlović.

Dodao je da su se odlučili da premijera bude u Doboju, iako su prvobitno razmišljali da to bude Banjaluka.

- Bilo bi lijepo da i u budućnosti muzički ansambli iz Trebinja, Prnjavora i drugih gradova predstavljaju svoje stvaralaštvo u gradu iz kojeg dolaze - rekao je Pavlović i dodao da opštine treba više da podržavaju umjetnike.

Etno-grupa “Iva” prvenstveno se bavi očuvanjem tradicionalnih vrijednosti.

- S obzirom na to da danas ima više od 30 srpskih etno-grupa, sebi sam dao slobodu u kreativnom i stvaralačkom smislu da “Iva” sve više odlazi u “etno-fjužn stil”, koji u sebi uključuje džez, rok i etno, koji predstavlja trilogiju - istakao je Pavlović.

Svi koji budu prisustvovali promociji u Doboju imaće priliku da čuju novu kompoziciju “Ive”, koja će za javnost biti izvedena 9. januara.

U okviru promocije u Doboju biće prikazan i spot za pjesmu “Trilogija”, koji je rađen u produkciji Radio-televizije Republike Srpske i Akademije umjetnosti u Banjaluci.

- Spot za pjesmu “Trilogija” je studentski rad u režiji Žarka Kalabe, za koji je dobio najvišu ocjenu. Spot će premijerno biti prikazan 28. decembra u 20 časova i 10 minuta na Radio-televiziji Republike Srpske - najavio je Pavlović.

Kako je rekao, postoje spotovi koji promovišu članove ansambla i oni koji prenose mnogo dublju poruku gledaocima, a spot za pjesmu “Trilogija opisao je kao umjetničko djelo koje šalje poruku da se tradicija mora čuvati.

Priča o ljubavi

- Spot za pjesmu “Trilogija” sniman je više od šest mjeseci na jedanaest lokacija. Ovaj spot je fuzija dva vremena koji pokazuje ljubav kakva je bila nekada i ono u šta se pretvorila u našem vremenu. U spotu se jasno vidi i zbunjenost ljudi u savremenom svijetu. Spot poručuje da muškarci treba da očuvaju tradiciju hrabrosti u muško-ženskim odnosima - rekao Saša Pavlović.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana