Tri decenije Riblje čorbe

Dejan Vujanić
Tri decenije Riblje čorbe

U svojoj 30. godini postojanja grupa "Riblja čorba" radi punom parom na promociji svog novog albuma "Minut sa njom" i sa velikim uspehom nastavlja svoju turneju.

Ovo je za "Glas Srpske" rekao menayer kultnog srpskog benda Gane Pecikoza.

- Pošto je sezona moto-skupova i letnjih koncerata, grupa je samo u poslednjem periodu održala koncerte u Valjevu, Bajinoj Bašti, Oyacima, Skoplju, Ohridu, Bitolju - kazao je Pecikoza. Prema njegovim riječima, "Riblja čorba" je u četvrtak održala koncert u Mojkovcu povodom otvaranja sportske dvorane i juče (petak) u Pljevljima.
- Sve je to samo pripremna faza za veliki koncert povodom 30 godina uspešnog rada, koji će se održati 31. oktobra 2009. godine u Beogradskoj areni. To će biti njihov drugi nastup u Areni koja inače prima 20 hiljada gledalaca. Rekord Arene drži upravo "Riblja čorba" sa svojim koncertom iz 2007. godine, i to je jedina rok grupa koja će po drugi put svirati u Areni - istakao je Pecikoza.
Veliki koncert u Areni, dodao je on, zamišljen je kao jedna retrospektiva najvećih hitova Bore i "Riblje čorbe".

- Na koncertu će se pojaviti svi poštovaoci rada "Riblje čorbe" iz raznih branši - pevači, muzičari, sportisti, glumci - i svi oni će izvoditi pojedine pesme ovog benda. Takođe se sprema iznenađenje za sve fanove "Riblje čorbe", kako na samom ulazu, tako i u izradi velike scenografije - naglasio je Pecikoza.
Poslije koncerta u Beogradu, turneja će biti nastavljena po svim velikim gradovima Srbije, Republike Srpske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije.

Na poštanskoj marki

Bora Đorđević je dočekao da se njegov bend nađe na poštanskoj marki, koja će se od ponedjeljka prodavati u poštama Slovenije. Slovenci su počast srpskom bendu ukazali pred njihov veliki koncert u Ljubljani.

- Ideja je potekla od organizatora našeg koncerta u Ljubljani, koji ćemo imati u septembru. Prvo su hteli da izađe marka kao suvenir, ali na kraju je ipak štampana prava pravcata legalna poštanska marka, koja ima nominalnu vrednost i oznaku slovo A - kazao je Bora Čorba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana