Therapy najavili rok šou na Nektar demofestu

Aleksandra Rajković
Therapy najavili rok šou na Nektar demofestu

Poznati bendovi "Asian Dub Foundation ", "Nouvelle Vague", "Koshen" i "Therapy" potvrdili su svoj dolazak na "Nektar demofest", koji će biti održan od 23. do 26. jula na tvrđavi Kastel u Banjoj Luci.

Portparol festivala Brankica Stojanović kaže da je rajder lista poznatih muzičara završena i da pored diskvalifikacija dva benda iz takmičarskog dijela programa sve pripreme idu po planu. Riječ je o bendovima "Tea Break" iz Beograda i "Dosh Dee" iz Zagreba. Beogradski bend je diskvalifikovan zbog činjenice da imaju više albumskih izdanja, koji su javno promovisani, zbog čega se njihov rad ne može okarakterisati kao djelovanje demo benda. Organizator festivala odlučio je da pomogne ovom bendu u objavljivanju albuma od strane zvaničnih diskografskih kuća na našem prostoru. Grupa iz Zagreba diskvalifikovana jer je prije nekoliko dana započela pregovore sa jednom izdavačkom kućom iz Hrvatske u vezi sa izdavanjem njihovog albuma prvenca (time bend prestaje da ispunjava uslove konkursa).

Članovi benda  "Therapy" obećali su dobru zabavu svima koji se 24. jula nađu na tvrđavi Kastel.

- Svi smo stvarno uzbuđeni što dolazimo u BiH i radujemo se što ćemo upoznati i vašu publiku i zajedno napraviti vrhunski rok šou - poručili su iz ovog benda.

Što se tiče demo bendova, njih šest plasiraće se u finale.
Nagrade ovogodišnjeg "Nektar demofesta" su produkcija albuma sa pjesmama koje bend pripremi do 1. decembra, izdavanje albuma za teritoriju Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Makedonije i video spot za pjesmu po izboru benda.
Tu je binska oprema i instrumenti u vrijednosti do 15.000 maraka i binska oprema i instrumenti u vrijednosti do 10. 000 maraka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana