The Chemical Brothers tresu Petrovaradin

Nikola Lugić
The Chemical Brothers tresu Petrovaradin

Na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu za dva mjeseca počinje najpopularniji muzički festival u Evropi - "Exit 2010". Petrovaradinsku tvrđavu i ove godine od 8. do 11. jula posjetiće mnogi poznati svjetski i domaći izvođači.

Srce festivala, kao i uvijek, činiće "Main Stage", najveća festivalska bina, kapaciteta 35 hiljada ljudi, preko koje će novosadsku tvrđavu protresti "The Chemical Brothers", "Faith No More", "Mika", "Placebo", Misi Eliot, " The Horrors"...

Među najvećim ovogodišnjim zvijezdama "Exita 2010" su pioniri big bit zvuka Tom Roulans i Ed Simons, poznatiji kao "The Chemical Brothers". Dvojac, koji od samog početka preferira nastupe uživo, konačno, na radost mnogobrojnih fanova, dolazi na ovogodišnji "Exit". "Braća hemičari" uvijek imaju originalne nastupe i svaki put iznenade publiku, a ovaj put obećali su da će pripremiti nešto specijalno, do sada neviđeno, i pozvali publiku da se pripremi za najbolji nastup do sada.

Njihovi nastupi po pravilu su popraćeni prikazivanjem psihodeličnih motiva na velikim ekranima, upotpunjenih jakim strob svjetlima i laserima koji kruže po oduševljenoj gomili. Teško je i zamisliti šta je to toliko specijalno što će iz rukava izvući za novosadski festival.

Američki kultni bend "Faith No More", koji važi za jedan od najtraženijih bendova na ovim prostorima, takođe će nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi. Bend, koji se uvijek izdvajao svojim jedinstvenim zvjerskim karakterom, a čija je muzika djelovala kao šizofreni sklop članova benda i različitih muzičkih žanrova, napokon će svojim nastupom na novosadskom open air festivalu uveseliti ogromnu bazu fanova.

Organizatori "Exit 2010" potrudili su se da iznenade publiku, pa će nastupiti i poznata američka hip hoperka Misi Eliot, žena koja je hitovima "The Rain", "Get Up Freak On", "Work It" i mnogim drugim dokazala da može na dvoboj da izazove muški hip-hop svijet i da izađe kao pobjednik. Bilo je krajnje vrijeme da se "kraljica hip hopa" pridruži velikim imenima koji su prije nje osvojili "Main Stage".

Dobitnici MTV-jeve nagrade "Best Aleternative", grupa "Placebo", začiniće sirovim gitarskim rifovima muzički spektakl na Petrovaradinu. Svi koji ne žele da propuste priliku da na djelu vide kombinaciju glamura, stila, androgenosti i jedinstven live nastup treba da se u petak, 9. jula, nađu u srcu "Exita" i zajedno sa još 35.000 ljudi poslušaju ovaj alternativni bend iz Londona.

Karte za "Exit 2010"

Svi koji ove godine žele da posjete "Exit 2010" već sada mogu da kupe karte u Banjoj Luci po promotivnim cijenama.

Četvorodnevna karta po promo cijeni košta 118 maraka, poslije čega će cijena ulaznice iznositi 236 maraka.

- Ljubiteljima dobrog zvuka nudimo i "Exitove" pakete "Piti ili biti" po cijeni od 168 maraka, koji uključuju ulaznicu, prevoz i boravak u kampu. Karte se mogu kupiti u Domu omladine, u ulici Đure Daničića 1 - rekla je regionalni portparol " Exit" festivala Milica Stojaković.

Line Up

Čast da otvore festival i nastupe prve večeri pripala je bendovima: "Mika", "LCD Coundsystem", "DJ Shadow ", "Suicidal tendencies", "Bad Brains"... Sljedećeg dana atmosfera se podiže uz "Placebo", "The Horrors", "Behemoth", "Obojeni Program"... Subota dostiže vrhunac usijanja: Misi Eliot, David Guetta, "The Exploited", "Lollobrigidia", a konačnu eksploziju izazvaće posljednji festivalski dan, na kojem će publiku i cijeli Novi Sad protresti "Faith No More", "The Chemical Brothers", "Pendulum", "Bonaparte", "Ritam nereda" i mnogi drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana