Terzić ostaje u pritvoru

Zvezdan Terzic
Terzić ostaje u pritvoru

BEOGRAD - Viši sud u Beogradu produžio je pritvor za dva mjeseca bivšem predsjedniku Fudbalskog saveza Srbije i nekadašnjem direktoru OFK Beograd Zvezdanu Terziću, saopšteno je iz tog suda.

Terziću je pritvor produžen zbog opasnosti od bjekstva i zbog posebnih okolnosti prilikom izvršenja krivičnog djela i visine zaprijećene kazne za to djelo, koja je veća od deset godina zatvora, obrazložilo je krivično vanpretresno vijeće u odluci koju je donijelo poslije razmatranja razloga za pritvor po službenoj dužnosti. Odbrana bivšeg predsjednika FSS podnijela je Višem sudu u Beogradu prijedlog da se Terziću ukine pritvor uz jemstvo od 200.000 evra. Međutim, jemstvo može da se ponudi kao garancija za puštanje na slobodu okrivljenog jedino kada je razlog za određivanje pritvora opasnost od bjekstva, ali kako je sud dodao novi razlog za produžavanje pritvora, prijedlog za jemstvo gubi smisao.

Terzić se poslije više od dvije i po godine bjekstva 11. novembra predao pravosudnim organima Srbije. Suđenje bivšem predsjedniku FSS i njegovim saradnicima zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK Beograd u inostrane klubove, zakazano je za 17. januar sljedeće godine. Oni se terete za krivično djelo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprijećena kazna od dvije godine do 12 godina zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana