Talas energije na banjolučkom koncertu Majki

Aleksandra Rajković
Talas energije na banjolučkom koncertu Majki

Rok grupa "Majke", koja je održala koncert u nedjelju uveče u "Hard rok kafeu" u Banjoj Luci, omogućila je ljubiteljima dobrog zvuka da uživaju u dva sata odlične svirke.

"Hard rok kafe" bio je prepun, a dobra atmosfera i talas energije "ponio" je iskrene poštovaoce rok muzike koji su uživali na koncertu "Majki" sa Goranom Baretom na čelu.

Koncert "Majki" je održan u okviru Mjeseca muzike "Heineken Music Stage" Banja Luka 2009, u organizaciji agencije "Front stejdž".  Ova vinkovačka grupa predstavila je svoj "Unplutted" album, koji je osvojio nagradu "Porin" za najbolji rok album i najbolju vokalnu interpretaciju. Album je poslije pojavljivanja označen kao "više nego odlična uvertira u buduća studijska ostvarenja ovog kultnog rok benda". "Majke", koje su osnovane 1988, "trajale" su do 2000. godine. Ponovo su se okupili 2008. godine i tada izdaju dvostruki, povratnički lajv album "Unplutted".

Glavni uzor "Majkama' bila je američka grupa "Flamin´ Groovies" a snažan uticaj na njih imali su takođe i "MC5", "Steppenwolf", "The Stooges", "New York Dolls ".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana