Sve spremno za muzički festival “Balkan fest “

R. V.
Foto: G.S.

Ovogodišnji “Balkan fest” obuhvata dva festivalska programa pod nazivima “Evropa pjeva” i “Prvi aplauz”, uz prateći revijalni orkestar muzičara.

Muzički program “Evropa pjeva” je takmičenje popularne muzike gdje će 20 učesnika pjevati poznate domaće i svjetske hitove uz revijski orkestar “Balkan fest”, sastavljen od akademskih muzičara.

Organizator festivala je Slovenski kulturni centar, čiji predsjednik Nikola Deretić ističe da je ovo po prvi put da će takmičari pjevati uz orkestar što će biti zanimljivo i prilično izazovno.

- Svi znaju kako je to zahtjevno, potrebno je raspisati aranžmane i to je veliki rizik, mladi interpretatori mogu se izgubiti u toj zvučno-novoj slici, zato što su oni naučili pjevati uz matrice, ali smo hrabro krenuli ka ovom cilju i nadam se da će ovo funkcionisati i da će biti uspješno - istakao je Deretić.

Jedan od najprepoznatljivijih muzičkih brendova u Republici Srpskoj i Banjaluci zasigurno je autorski festival “Prvi aplauz”

na kome će nastupiti 17 neafirmisanih pjevača boreći se za prestižne nagrade. Vizija organizatora je da ovaj festival bude mjesto okupljanja mladih umjetnika, izvođača, kompozitora, producenata, tekstopisaca i drugih muzičkih radnika.

Generalni pokrovitelj festivala je Kabinet predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik, a kako navodi savjetnica predsjednika RS Sonja Davidović mladi umjetnici su ambasadori Srpske.

- Nastojaćemo da uvijek budemo podrška svim manifestacijama koje okupljaju mlade talente i one koji na najljepši način promovišu kulturnoumjetničke vrijednosti - rekla je Davidovićeva.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana