Stivi Vonder dobio priznanje “Geršvin”

Glas
Stivi Vonder dobio priznanje “Geršvin”

VAŠINGTON - Kongresna biblioteka u Vašingtonu dodijeliće pjevaču i pijanisti Stiviju Vonderu drugu nagradu “Geršvin” za popularnu muziku, javio je B92.

Glavni bibliotekar Yejms Bilington naveo je da se time odaje priznanje umjetniku čiji rad prevazilazi muzičke stilove, okuplja slušaoce različitih profila i doprinosi uzajamnom razumijevanju.

Nagrada za životno djelo Vonderu biće uručena 23. februara iduće godine. Prvi dobitnik Geršvinove nagrade 2007. godine bio je Pol Sajmon, kantautor i polovina dueta “Sajmon i Garfankl”. 

Samouki umjetnik na klaviru, harmonici i drugim instrumentima, Stivland Moris imao je samo 12 godina kada je fascinirao publiku nastupima na televiziji, kao što je bio šou Dika Klarka. Tada su ga i nazvali “Mali Stivi Vonder” (Čudo). 

Među njegovim najpoznatijim hitovima su pjesme “You are the Sunshine of My Life ”, “My Cherue Amour”, “Signed, Seales, Delivered“, “I'm Yours”.

Kongresna biblioteka osnovala je nagradu “Geršvin” za popularnu muziku u čast braće Yorya i Ajre Geršvin, autora nekih od najpopularnijih američkih kompozicija sa početka i sredine 20. vijeka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana