Spuštanje na zemlju sa Negativom

Nikola Lugić
Spuštanje na zemlju sa Negativom

Grupa "Negativ" ponovo je poslije dužeg vremena gostovala u Banjoj Luci i obradovala svoje fanove. Okosnica koncerta na Kastelu bile su pjesme sa posljednjeg albuma "Spusti me na zemlju", ali naravno nisu zaobišli ni stare hitove poput "Ja bih te sanjala", "Ti me ne voliš", "Svet tuge", "Tango".

Novi album izašao je prije godinu, a Ivana kaže da se plaše da počnu sa snimanjem novih stvari.

- Mi se plašimo da pravimo probe koje ne služe za uvežbavanje prije nastupa. Kad god napravimo probu, mi krenemo nešto malo da džemujemo i rađaju se nove ideje i pesme. Sa poslednjim albumom smo imali problem, jer smo imali 20 pesama, te smo morali da odbacujemo neke pesme, a to je jako teško i bolno - rekla je pjevačica grupe "Negativ" Ivana Peters.

"Negativ" je poznat kao jedan od najuticajnijih rok bendova u regiji, a Ivana misli da rok scena u Srbiji i ne postoji.

- Ja ne znam šta je rok scena kod nas u Srbiji. Ne postoje emisije koje puštaju tu vrstu muzike i koje podržavaju mlade bendove - objasnila je Ivana i osvrnula se na rad sa "Tap 011".

- Neke stvari su mi smešne, neke drage, a neke nikada ne bih promenila, a sve mi je to simpatično. Dešavalo se u jednom periodu mog života i bilo je super i prijalo mi je. Na to gledam sa nekom setom i sa osmehom na licu - priča Ivana.

Za uvijek dobar zvuk i kvalitetne stvari koje ovaj bend donosi Ivana tvrdi da je zaslužan dobar odnos u bendu.

- Mislim da je dogovor uvek bitan, i ja jesam nekad najglasnija i nešto više zahtevam od drugih, ali to je samo zato što sam žensko - rekla je kroz smijeh Ivana.

Na ulasku u Banju Luku primijetila je i kako se od posljednjeg gostovanja grad izgradio i promijenio, a svim fanovima obećala je da neće proći pet godina do ponovnog dolaska u grad na Vrbasu.

N. L.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana