Split se oprostio od Dine Dvornika

Glas
Split se oprostio od Dine Dvornika

SPLIT - U Splitu su se sinoć od poznatog hrvatskog pjevača Dine Dvornika oprostili brojni prijatelji, kolege i obožavaci, uz zvuke njegovih pjesama i projekciju video spotova.

S kraljem fanka oprostili su se, između ostalih, splitski gradonačelnik Ivan Kuret, Giboni, Đulijano, te članovi poznatog splitskog benda "The beat fleet ". Prigodne govore održali su njegovi bliski prijatelji Neno Vilović i Mladen Baučić, te predsjednik splitske podružnice Hrvatske muzičke unije Eduard Botrić.

Posljednji ispraćaj Dvornika biće danas u 15.45 časova na zagrebačkom krematorijumu Mirogoj, gdje će biti kremiran.

Dvornika će kremirati sa cilindrom na glavi i u crvenom odijelu, u kojem je nedavno snimio video spot "Hipnotiziran", singl njegovog još neobjavljenog albuma "Pandorina kutija". Dvornik je promociju zamišljao kao parodiju pogreba - želio je da u crvenom odijelu iskoči iz mrtvačkog sanduka, prenose hrvatski mediji.

Prijatelji i rodbina od Dvornika će se oprostiti uz zvuke klape Kampanel, dok će hrvatska pjevačica Ivana Kindl otpjevati njegov hit "Ljubav se zove imenom tvojim".

Dvornik je, pod još nepoznatim okolnostima, umro 7. septembra u svom stanu u Zagrebu, u 45. godini.

Rođen je 20. avgusta 1964. godine u Splitu. Ostavio je dubok trag na hrvatskoj muzičkoj sceni, a ostvario je i nekoliko glumačkih uloga u filmovima.

Sin je nedavno preminulog legendarnog glumca Borisa Dvornika, koji je umro 24. marta ove godine, u 64. godini, od srčanog udara. Dino Dvornik je bio oženjen Danijelom Kuljiš sa kojom ima kćerku Elu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana