Snježana Popović Vuleta i Ivan Otašević koncertima ukazali na potrebe javnih nastupa: Muzikom protiv pandemije

M. M.
Snježana Popović Vuleta i Ivan Otašević koncertima ukazali na potrebe javnih nastupa: Muzikom protiv pandemije

BANjALUKA - Pijanistkinja Snježana Popović Vuleta i violinista Ivan Otašević u posljednjih nekoliko dana nastupili su u Gradišci, Zenici, Čapljini, Trebinju i Sarajevu, održavši mini-turneju, u skladu s mogućnostima i mjerama, a uprkos trenutnim okolnostima kada su sve koncertne aktivnosti i dalje ograničene.

- Aplauzi prijaju svakom umjetniku naravno, ali smatram da su sav naš trud, napor i ogromna želja za muzikom na ovim koncertima bili vezani za naše studente i da je lični primjer značio u izgradnji njihove potrebe za javnim nastupima na koncertima. Za nas profesore na visokoškolskim ustanovama je možda lakše ako se izražavamo u učionicama i kabinetima, ali treba se svakako dokazivati i na javnim koncertima, javnim nastupima, gdje je prisutna odgovornost i naravno trema, te bojazan da li ćemo zadovoljiti na prvom mjestu sopstvena očekivanja, ali i očekivanja publike. Po reakcijama publike, koja nas je aplauzima vraćala na scenu po nekoliko puta na svim ovim koncertima, mislim da smo uspjeli da održimo naš visoki izvođački nivo, te da se opravdamo pred sobom - navela je Snježana Popović Vuleta i naglasila da je važno ulagati u kulturu i njen kvalitet, u svim institucijama, pogotovo u ovom vremenu.

Violinista Ivan Otašević istakao je da su njih dvoje osjetili potrebu da ovim koncertima ukažu na potrebe javnih nastupa i da pokažu da umjetnost i muzika dolaze do ljudi i u najtežim uslovima.

- Ovi koncerti predstavljaju i naš način borbe protiv pandemije, kojim želimo dokazati da je moguće da umjetnost i umjetnička muzika nađu put do publike i u najtežim uslovima, te da je moguće da se doživi ono posebno i specijalno zadovoljstvo i nezamjenljiv osjećaj odlaska na koncert ili predstavu - objasnio je Otašević i dodao da su izvodili kompozicije Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta, Sezara Franka i Henrika Vijenjavskog.

U narednom periodu u planu su koncerti u Bijeljini, Brčkom, Doboju i Kiseljaku.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana