"Simfonija u dvoje": Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić zatvorili „Banjaluka fest” (VIDEO)

Ivana Vinčić
Foto: Oskar Pozderović

BANjALUKA- Jedinstvenim koncertom najpoznatnijeg umjetničkog para na našim prostorima, Jelene Tomašević i Ivana Bosiljčića, završen je ovogodišnji „Banjaluka Fest”.

Slavna pjevačica i omiljeni glumac u Banjaluci su održali premijerni koncert  „Simfonija u dvoje” u pratnji Simfonijskog orkestra Narodnog pozorišta Banjaluka.

Jelena je nastup počela pjesmom „Panta rei”, pa je pozdravila Banjalučane.

- Dobro veče Banjaluka! Mnogo sam srećna što sam u vašem gradu i divnom mestu kao što je Banjaluka fest koji je postao sinonim za dobru muziku - rekla je Jelena Tomašević na početku koncerta.

Posebno se zahvalila i organizatorima „Banjaluka Festa” Biljani Čigoji i Jeleni Vuksan.

- Čast mi je biti na festivalu koji je izvršio muzičku revoluciju. Hvala Vam djevojke što čuvate kvalitet i dobre vrednosti - dodala je.

Premijerno je izvela i svoju novu pjesmu „Ruke druge žene”.

Nakon toga nizali su se njeni hitovi poput „Jutro” , „Košava”, „ Ime moje”, „ Med i žaoka”, „Život u koferima”, „Okeani” i mnogi drugi.

Nakon toga na scenu je izašao i Ivan Bosiljčić i zapjevao „Mala bela gospođice”. 

- Dobro veče Banjaluka, dobro veče dragi ljudi. Mnogo mi je drago da smo večeras ovdje zajedno -rekao je glumac pa dodao: 

"dobrote i lepote još u ovom svetu ima".

- Dostojevski je rekao lepota će spasiti svet - poručio je glumac.

Publika ga je nagradila gromoglasnim aplauzom a on je nastavio sa vanvremenskim pjesmama poput „I sad me po tebi poznaju” , „Dušo moja”, „Žute dunje” „Pukni zoro” i mnogim drugim, koje je interpretirao na poseban način i pokazao zašto je jedan od najboljih srpskih glumaca.

Nakon što je otpjevao „Pukni zoro” prisutnima  je ispričao o svojim precima koji su bili vojnici i branili Srbiju, pa poručio da je i umjetnost jedan vid borbe.

- Ovo je neki front i ovo je linija odbrana kulture - rekao je glumac nakon čega je zapjevao na ruskom. 

Bračni par priredio je pravi spektakl na Kastelu, i svi su uživali u fuziji pjesme i glume, a najupečatljiviji trenutak koncerta bio je kada su ukrstili glasove.

Ovogodišnji „Banjaluka Fest” trajao je od 4. do 6. jula, a Banjalučani su uživali uz najboljeg violončelistu na svijetu Stjepana Hausera, legendarno „Bijelo dugme” kao i vrhunski muzičko - scenski doživljaj koji su donijeli Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana