Sergej pjevao zbog pet hiljada razloga

Marija Karajlić
Sergej pjevao zbog pet hiljada razloga

- U proteklih jedan čas uspio sam sve ponaosob da izbrojim i vidim da imam 5.000 razloga da pjevam večeras - rekao je crnogorski pjevač Sergej Ćetković tokom koncerta održanog u nedjelju uveče u banjalučkom vodenom parku "Akvana", u organizaciji "Kvin estrade".

Kršni Crnogorac pojavio se na stejdžu sa "akademskih" 15 minuta zakašnjenja, a publika, koju su pretežno činile pripadnice nježnijeg pola, željno ga je dočekala poslije njegovog trogodišnjeg odsustva iz grada na Vrbasu.

Sergej je banjalučkoj publici prvo otpjevao pjesmu sa aktuelnog istoimenog albuma "Dva minuta", poslije čega su se naizmjenično nizali stari i novi hitovi. Ambijent vodenog parka sasvim je odgovarao žanru i odličnom Sergejevom vokalu, koji je sve vrijeme komunicirao sa publikom koja je jednako dobro znala sve njegove pjesme. Prisutni su mogli da čuju pojedine numere poput "Neću da znam", "Postojim i ja" u sasvim novom, a opet prepoznatljivom aranžmanu, a popularni pjevač je otpjevao i jednu od svojih prvih pjesama, koja ga je lansirala u zvijezde, "Zaustaviću vrijeme".

U jednom dijelu nastupa odlučio je da predstavi članove benda, za koje kaže "da imaju najveću tremu na estradi".

- Odlučio sam da našem Guti, na električnoj gitari, nađemo srodnu dušu ovdje, jer je poznato da su Banjalučanke prelijepe, a i omjer muškaraca i žena nam ide u prilog - rekao je Sergej, na šta je publika reagovala gromoglasnim aplauzom.

Najemotivniji dio koncerta bio je kada je Sergej zamolio da se izvade mobilni telefoni kako bi pozivom na broj 1413 donirali marku za pomoć sestrama Tatjani i Milani Gajić, oboljelim od rijetke Laforine bolesti. Svi su ga poslušali, svjetla su se ugasila, a on je izveo jednu od svojih najljepših balada "Pogledi u tami". Pokušao je da odjavi nastup sa "Kad ti zatreba", međutim, na insistiranje publike vratio se na binu i otpjevao "Pola moga svijeta" i "Znaj da moja si".

- Hvala, Banjaluko, vidimo se uskoro! - poručio je Sergej.

Bila su to dva i po časa čistih emocija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana