Sastav “Kvin” reizdaje prvi album: Raskošna kolekcija sa početka karijere

B.P.
Sastav “Kvin” reizdaje prvi album: Raskošna kolekcija sa početka karijere

LONDON - Debi album slavne grupe “Kvin” iz 1973. godine proširen je u kolekcionarsko izdanje sa šest CD-ova i šest vinilnih ploča, koje će sadržavati remiksovane i remasterizovane verzije pjesama originalne ploče.

Preimenovan u “Queen I” za ovo reizdanje, debi benda uključivao je numere “Keep Yourself Alive” i “Liar”, a boks-set sadrži originalne pjesme plus bonus numere od demo-snimaka do koncertnih zapisa. 

Šezdeset i tri numere uključuju demo-snimke, sesije, lajv rezove i ranije neobjavljen snimak sa prvog nastupa grupe uživo u Londonu u avgustu 1970. Tu je i knjiga od 108 stranica koja sadrži rukom pisane tekstove i memorabilije, a gitarista Brajan Mej kaže da je ovo potpuno nova perspektiva za njihov prvenac. 

- Ovo nije samo remaster. Ovo je potpuno nova rekonstrukcija čitavog debitantskog albuma grupe, koji smo, uz pomoć retrospektive, preimenovali u “Queen I” - rekao je Mej. 

Prerađeni album, koji izlazi 25. oktobra, takođe će biti dostupan u skraćenom CD-u, vinilu, kasetama i digitalnom izdanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana