Sara Tešić i Mali čarobnjak osvojili Đurđevdanski festival FOTO

RTRS
Sara Tešić i Mali čarobnjak osvojili Đurđevdanski festival FOTO

Banjaluka - Sinoć je je u Banjaluci održan 19. međunarodni Đurđevdanski festival dječije pjesme, koji je u organizaciji Radio televizije RS okupio izvođače iz 16 gradova iz sedam zemalja. I ove godine Radio televizija RS malim učesnicima, publici u dvorani Borik i gledaocima televizije poklonila je više od dva sata predivne dječije pjesme i priče.

Najbolja kompozicija, prema mišljenju stručnog žirija je "Mali čarobnjak", autora Adnana Mušanovića, koju je pjevala Sara Tešić iz Doboja.

Druga nagradu osvojila je Nina Deretić za pjesmu "Nikolina Nina", koju je izvela Anđela Ratković iz Banjaluke, dok je trećeplasirana kompozicija "Dječija planeta", autorke Jadranke Stojaković, u interpretaciji Anđele Petrušić.

Najveći broj glasova publike dobili su Severin Janjetović iz Banjaluke i Damjan Bosančić iz Prijedora koji su izveli kompoziciju „Zidaj tata još dva sprata“.

Emilija Boškić je dobila prvu nagradu za interpretaciju, dok su drugu nagradu podijelile Elizabeta Seljutina i Jana Bostandžijeva.

Ana Jovančić i Ivona Rambosek su podijelile treću nagradu za interpretaciju.

Za ukupan umjetnički utisak nagrađena je Emilija Boškić, dok je nagradu za anražman dobio Adnan Mušanović.

Nagrada za tekst ide u ruke Dejana Đonovića za pjesmu "Tata kupa zvijezdu", a nagradu žirija izvođača dobila je Ana Malacko, koja je otpjevala numeru "Kiša".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana