Sahranjen Dino Dvornik

Glas
Sahranjen Dino Dvornik

ZAGREB - U Zagrebačkom pozorištu mladih danas su se, na komemorativnom skupu kolege i saradnici, oprostili od popularnog pop pjevača Dina Dvornika.

Prikazan je desetominutni video sastavljen od Dinovih spotova, isječaka iz "rialiti-šoua" "Dvornikovi", intervjua, skečeva, viceva i duhovitih izjava.

Na neformalnu komemoraciju došli su i pjevači Alka Vuica, Oliver Dragojević, Toni Cetinski, Zlatan Stipišić Džiboni, Nina Badrić, kao i mnogi sportisti, novinari i drugi.

Prema Dinovoj želji da bude kremiran, posljednji ispraćaj biće obavljen je u krematorijumu u Zagrebu, a popularni pevač otpraćen je odjeven u crveno odjelo sa crvenim cilindrom, što je poslednjih meseci bio njegov zaštitni znak. Tako odjeven snimio je spot za pjesmu "Hipnotiziran" sa još neobjavljenog albuma "Pandorina kutija".

Od Dvornika se sinoć oprostio i njegov rodni Split.

Dino Dvornik umro je 7. septembra u 45. godini u svom stanu u Zagrebu.

Rođen je 20. avgusta 1964. godine u Splitu. Ostavio je dubok trag na hrvatskoj muzičkoj sceni, a ostvario je i nekoliko glumačkih uloga u filmovima.

Sin je nedavno preminulog legendarnog glumca Borisa Dvornika, koji je umro 24. marta ove godine, u 64. godini, od srčanog udara. Dino Dvornik je bio oženjen Danijelom Kuljiš sa kojom ima kćerku Elu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana