Rundek Kargo Trio promovisao novi album u Banjaluci

N. L.
Rundek Kargo Trio promovisao novi album u Banjaluci

Prvo predstavljanje novih zvukova od izlaska albuma "Rundek Kargo Tria", "Plavi avion", odigralo se juče u banjalučkom DFK. Uz zvuke koje proizvode Darko Rundek, Izabel i Dušan Vranić Duco novinarima je predstavljen nešto drugačiji album, a bivši frontmen "Haustora" osvrnuo se i na koncerte održane u Banjaluci, pohvalio je banjalučku publiku i otkrio da neće odati koja je od 12 pjesama, ukrcanih na "Plavi avion", njegov favorit.

- Album je sniman u Puli, u studiju "Partizan", koji se nalazi na mjestu bivše kasarne i gdje je sada smješteno 300 različitih asocijacija, od plesnih, muzičkih, pa do asocijacije rastafarijanaca. To je kreativno mjesto, tako da je bilo lijepo snimati u jednoj tako pozitivnoj atmosferi - rekao je Rundek.

Rundek je istakao da su zadovoljni tim što su nove pjesme prvi put svirali pred banjalučkom publikom.

- Našli smo zajednički jezik sa publikom i sjajno smo komunicirali tokom ova dva koncerta i na tome smo im zahvalni. Ovo je publika koja je odreagovala stvarno pozitivno tako da nam je to lakše nego da smo svirali pred publikom tipa zagrebačke ili ljubljanske koja bi odreagovala ono nešto kao, nemam pojma - kazao je Rundek.

Pohvalio je cijelu organizaciju DFK, ustanovivši da se vidi da je to epicentar savremenog i urbanog života Banjaluke.

- Upornost DFK, koji nas je već prije zvao, imala je veliku ulogu u tome da baš u Banjaluci promovišemo novi album. Mi koji smo radili "Plavi avion" mislimo da je on i dalje ostao na tragu stilske raznolikosti. Ono što nosi ovaj album su muzički zvukovi Izabel i Duce - rekao je Rundek.

Dodao je da su obaveze prema muzici za predstave i filmove na čekanju.

- Baš sam se koncentrisao na ovo i sve ostalo ostavio po strani, pa stalno primam prijeteće pozive da završim te projekte - našalio se Rundek te poručio mladim muzičarima da vježbaju i da se dobro uštimaju.

Rundek i Duco nisu htjeli da otkriju "omiljenu" pjesmu sa novog albuma jer su to sve "naša djeca", dok je Izabel istakla da ona ipak ima favorite.

- "Plavi avion" je pjesma po kojoj je nazvan album i sigurno da mi je ona jedna od omiljenih - rekla je Izabel.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana