Rukometaši Sloge večeras dočekuju Borac m:tel

S. Puhalo, D. Marić
Rukometaši Sloge večeras dočekuju Borac m:tel

DOBOJ - Već na startu proljećnog dijela šampionata Premijer lige BiH, u Doboju je na programu rukometni derbi - u dvorani Srednjoškolskog centra sastaju se stari rivali Sloga i Borac m:tel.

Za Dobojlije ova utakmica, moglo bi se reći, stiže u nevrijeme, jer nisu obavili adekvatne pripreme.

- Borac je u velikoj prednosti, jer je ne samo u kompletnom sastavu, već i igrački pojačan za desno krilo, Jaškića. Naši rivali su, za razliku od nas odradili pripreme onako kako su i planirali i zato nije ni čudo što im prepuštamo ulogu favorita. Uprkos svemu tome, nismo pesimisti, jer ovo je sport. Igraćemo bez opterećenja. Prognoze u ovakvim mečevima su nezahvalne, nikad se ne zna šta može da se desi. Očekujem od igrača maksimalno zalaganje i disciplinovanu igru - istakao je strateg domaćih Zoran Dokić.

Dobojlije u drugi dio šampionata ulaze oslabljene, jer su ostale bez četiri prvotimaca: kapiten Dejanović je prešao u Borac, Đurić u Gradačac, Distol je ostao u Srbiji, a Maksimović se nije priključio ekipi. Uz to, Manjić sedam dana nije trenirao zbog distorzije skočnog zgloba i njegov nastup u derbiju je neizvjestan.

S druge strane, ni "crveno-plavi" neće biti kompletni, pošto je van stroja Goran Garić.

- Zato su ostali igrači zdravi i spremni. Dobro smo radili u pripremnom periodu, možda smo ostali uskraćeni za jednu ili dvije utakmice u kompletnom sastavu, ali evidentno je da podižemo formu. Zato vjerujem da upravo meč protiv Sloge može biti naš najbolji do sada. Možda je naša prednost što smo pripreme odradili na vrijeme, za razliku od rivala, ali oni su ozbiljna i disciplinovana ekipa, igraju na svom terenu, tako da očekujem težak i otvoren meč - bio je jasan šef struke Banjolučana Draško Budiša.

Utakmica se igra večeras od 18.30 časova. 

Parovi

U 12. kolu Premijer lige BiH se sastaju, petak: DOBOJ: Sloga - Borac m:tel (18.30 časova), ZENICA: Čelik - Goražde (19), subota: VISOKO: Bosna - Lokomotiva (19), ŽIVINICE: Konjuh - Krivaja (19), GRADAČAC: Gradačac - Izviđač (19), SARAJEVO: Bosna - Zrinjski (19.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana