Rok festival u Krupi na Vrbasu

Dejan Vujanić
Rok festival u Krupi na Vrbasu

"Ex Yu Rocks!" festival u organizaciji Partnerskog omladinskog pokreta počinje danas u Krupi na Vrbasu.

Program festivala održaće se na tri bine: mejn stejdžu, Vrbas stejdžu na kojem će se održati pank rok maraton "In memoriam Goran Kovačević" i na kamp DJ stejdžu.

Festival traje dva dana, a zvijezde prve večeri su bendovi "Dubioza kolektiv" i "Vuneny".

Dubioza kolektiv svoj prvi album je objavila u aprilu 2004. godine. U decembru iste godine su objavili EP nazvan "Open Wide", na kojem su gostovali dab muzičar Benjamin Zephaianh, te Mush Khan iz pakistansko-britanskog sastava "Fun-da-mental". U junu 2006. godine objavljuju album "Dubnamite", na kojem je gostovao sastav "Defence" iz Tuzle, te francuski umjetnik Nikoll. Sljedeći album nazvan "Firma Ilegal", objavljuju 2008. godine.  

"Vuneny" nastaje početkom 2003. godine saradnjom Andrijana Zovke (klavijature i mašine u electrocore bendu Handle with Care) i Nedima Ćišića (gitare u dark pop bendu "Mara" - jedan od osnivača Alternativnog instituta, mostarskog centra za nezavisnu produkciju - Kolaps publishing: books & music). Dvojica muzičara kao prvi zajednički projekt, na poziv Festivala kratkog filma u Mostaru, rade saundtrek za eksperimentalni nijemi film Phillipa Garella, "Le Revelateur", a nešto kasnije, iste godine dvojcu se, kao perkusionist i gitarista, pridružuje Asmir Šabić (Alternativa nova, UltraRed Orchestra). 

Ulaz na festival i ove godine je besplatan za sve posjetioce, za oba dana, kao i sam kamp na festivalskom terenu.

Za posjetioce je obezbijeđen besplatan prevoz autobusom i to u 12 (samo u petak) i 19 časova sa polaskom sa stare autobuske stanice. Povratak iz Krupe je predviđen za tri časa poslije ponoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana