Ritam nereda - Paralelni svet najzrelije izdanje

Marija Karajlić
Ritam nereda - Paralelni svet najzrelije izdanje

Album "Paralelni svet" objavili smo sredinom prošle godine i još nam nije u planu da radimo nešto novo, već isključivo promociju pesama sa novog albuma.

Rekao je to "Glasu Srpske" vokal i gitarista u pank sastavu "Ritam nereda" iz Srbije, Boban Petronijević. Dodao je da bend čeka mnogo posla tokom ove godine jer je pred njima zahtjevna turneja po Srbiji i BiH.

- Za sada nam Banjaluka nije u planu, ali ništa nije isključeno - kaže Boban.

Naglašava da su zadovoljni načinom na koji je nastao deseti, jubilarni album.

- Smatram da nam je to najzrelije izdanje do sada. Karakteriše ga težak i oštar zvuk, što bi trebalo da bude prepoznatljivo, kao i refreni i jake deonice - rekao je Boban.

Naglasio je da ih je od starta pratilo mnogo istomišljenika.

- To nam je davalo poseban elan i motivaciju. Od albuma prvenca "Nikog nema" koji je izdala nemačka izdavačka kuća, sve vreme smo održavali kontakte sa ljudima širom Evrope i celog sveta. Dobili smo dobre kritike i recenzije pa su tako i počela prva gostovanja - ponosan je Boban.

Napominje da su prisustvovali mnogim festivalima i da preferiraju takav vid predstavljanja.

- Zvali su nas da prisustvujemo i na mnogim pank-rok festivalima širom Evrope, ali nismo mogli da dobijemo vize. Zbog objavljivanja albuma srpskog benda, naš izdavač je imao strašnih problema - prisjetio se Boban.

Naglasio je da bend, i pored mnogih zabrana koncerata i medijskog linča, nikada nije napustio optimizam.

- Ništa od toga nije slomilo bend, naprotiv, ojačalo nas je i dalo nam veru u svoj put. Smatram da dugih 20 godina ostajanja i opstajanja govori za sebe, tako da u budućnosti nastavljamo istim tempom, i što je bitnije - zvukom - poručuje Boban.

Diskografija

Bend postoji 20 godina, a održali su više od 400 koncerata. Objavili su albume "Nikog nema" 1991. godine, "Breaking" 1993, "Pogo Live" 1995, "Zvuci bola" 1996, "999" 2000. godine, "Exit to resist" i "Poriv" 2002, "IX" 2006. i posljednji, "Paralelni svet" 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana