Ringo Star snimio novi album “Look Up”: Bubnjar “Bitlsa” u kantri vodama

Branislav Predojević
Foto: Agencije

LOS ANĐELES - Legendarni muzičar Ringo Star objavio je novi singl “Time on my hands” kao uvertiru u predstojeći kantri album “Look Up”, koji izlazi početkom sljedeće godine.

Novim singlom nekadašnji bubnjar “Bitlsa” najavljuje album “Look Up”, na kom je sarađivao sa producentom Ti-Bounom Barnetom i na kom će se naći 11 originalnih pjesama, snimljenih u studijima u Nešvilu i Los Anđelesu.

Ringo Star pjeva i svira bubnjeve na svim numerama, a kompletan je autor posljednje pjesme na albumu “Thankful” u kojoj mu se pridružila Alison Kraus. Uz Barneta, kao gosti na albumu učestovali su Bili Strings, “Larkin Po”, Lucijus i Moli Tatl.

Nije ovo prvi put da se Star bavi kantri muzikom pošto je s “Bitlsima”  napisao brojne kantri numere, kakve su “Act Naturally”, “What Goes On” ili “Don't Pass Me By”, a daleke 1970. objavio je solo kantri album “Beaucoups of Blues” kojim je počeo solo karijeru. Kako sam kaže, još kao  tinejdžer postao je zaljubljen u ovaj žanr, zbog čega je želio da se preseli iz Londona u Teksas.

- Oduvijek sam volio kantri muziku. Kada sam pitao Ti-Bouna da mi napiše pjesmu, nisam ni razmišljao tada da će to biti kantri pjesma, ali, naravno, bila je. I bila je predivna. U to vrijeme sam pravio EP i pomislio sam da uradim jedan u tom žanru, ali kada mi je donio devet pjesama, znao sam da imam album! Jako mi je drago što smo to uradili. Želim da zahvalim Ti-Bounu i svim velikim muzičarima koji su mi pomogli da snimim ovo izdanje. Bilo je pravo zadovoljstvo stvarati album, a nadam se da će biti zadovoljstvo i slušati ga - izjavio je Star.

S druge strane, legendarni producent Ti-Boun Barnet priznao je da je, od kada ga sjećanje služi, volio Starovo sviranje kao i estetiku u stvaranju muzike.

- Promijenio je način na koji je svaki bubnjar poslije njega svirao, s inventivnim pristupom instrumentu. Uvijek je fantastično pjevao rokabili, a umio je i da slama srca pjevajući balade. Dobiti priliku da stvaram muziku sa njim je bilo kao ostvarenje 60-godišnjeg sna. Ništa od onoga što sam postigao tokom karijere se ne bi dogodilo da nije bilo njega i njegovog benda. Pored drugih stvari, ovaj album je moj način da izrazim zahvalnost za sve ono što mi je pružio - rekao je Barnet.

Album ima ukupno 11 pjesama, biće objavljen 10. januara, a Ringo Star će odsvirati dva koncerta u Nešvilu kao podršku promociji.

KARIJERA

Tokom karijere Ringo Star je dva puta uvršćen u Rokenrol dvoranu slavnih, s “Bitlsima” i kao solo muzičar.

Laureat je devet “Gremi” nagrada i “Oskara”.

Igrao je u petnaestak filmova, bavi se vizuelnom umjetnošću, a njegov rad “Peace Sculpture" dio je postavke u Beverli Hils parku. Prije dvije godine dobio je počasni doktorat Berkli koledža. Nakon raspada “Bitlsa” objavio je 20 solo albuma od kojih je najveći uspjeh postigao “Ringo” (1973).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana