Rijana - zvijezda koja zna kako ostati u centru pažnje

Sanja Jokić
Rijana - zvijezda koja zna kako ostati u centru pažnje

Pop zvijezda Rijana nikako ne prestaje da iznenađuje svoje obožavaoce i smišlja nove načine da ostane u centru pažnje, pa će tako uskoro gostovati na novom albumu engleskog rok benda "Coldplay".

Frontmen benda Kris Martin je rekao da Rijana pjeva pjesmu "Princess of China" na petom studijskom albumu benda "Mylo Xyloto", koji u prodavnice stiže 24. oktobra.

- Ona ima tako nevjerovatan glas i toliko drugačiji od mog - objasnio je Martin ovu prilično neobičnu saradnju.

Rijana je ovih dana u žižu javnosti dospjela i novim, neobičnim spotom za pjesmu "Cheers (Drink to That)", u kojem glavnu ulogu imaju - fanovi. Video je kolekcija snimki s Rijaninih "živih" nastupa, koji bilježe situacije u publici, na pozornici, ali i iza scene.

Za pjesmu, koja je sedmi singl i šesti video-spot s albuma "Loud", Rijana kaže da joj je jedna od omiljenih pjesama na albumu, jer je podsjeća na slavlje.

- Super se osjećam kada je pjevam, kao kada ne mogu da dočekam vikend da izađem i proveselim se s prijateljima - kaže Rijana.

Rijana, talentovana i zanosna pjevačica sa Barbadosa, sa svega 16 godina preselila se u SAD radi muzičke karijere, potpisavši ugovor sa izdavačkom kućom "Def Jam ", koja je vlasništvo svjetski popularnog Džej Zija, tako trasirajući sebi put ka zvijezdama. Planetarni uspjeh postigla je svojim debitantskim singlom "Pon de Replay" i albumom "Music of the Sun" iz 2005. godine, a za manje od godinu objavila je svoj drugi album "A Girl Like Me", sa kojeg su se izdvojili singlovi "SOS" i "Unfaithful", koji su brzo osvojili vrhove top-lista. Najveći uspjeh Rijana je dostigla svojim trećim albumom "Good Girl Gona Bad" sa kojeg su tri singla "Umbrella", "Take a Bow" i "Disturbia" i sa kojima je dostigla prvo mjesto na američkoj Bilbord 100 listi. Album je bio nominovan za devet nagrada "Gremi", pobijedivši u kategoriji za najbolju saradnju rep i vokalne muzike. Atraktivna pjevačica je takođe i izvođač najvećeg broja singlova u dekadi, koji su dostigli prvo mjesto na Bilbord 100 listi. Ono na šta je Rijana posebno ponosna je funkcija ambasadora kulture Barbadosa.

Ipak, osim po dobrim vokalnim sposobnostima i dobrom izgledu Rijana je poznata i po provokativnim i šokantnim nastupima i video-spotovima. Kada je nedavno magazin "Vog" proglasio za ženu godine, u objašnjenju je stajalo da je slavna umjetnica tu titulu zaslužila humanitarnim radom, seksepilom i potencijalom da postane nova kraljica popa. "Vog" piše da je Rijana uspjela da se ostvari uprkos svojoj problematičnoj vezi s bivšim momkom Krisom Braunom, koji je pretukao i odnosu sa ocem Ronaldom Fentijem, koji je zavisnik od droga.

- Nezavisna, energična, mlada Robin Rijana Fenti je naša žena godine, zbog njenog dobrog i borbenog duha - obrazložilo je uredništvo magazina svoju odluku.

Rijana je poznata i kao trendseterka koja osim garderobe i stilova redovno mijenja boju i dužinu kose, za šta sedmično potroši oko 23 hiljada dolara.

Armani

Rijana je nedavno snimila kampanju za donji veš "armani", a ove sedmice objavljene su nove fotografije iz tog editorijala. Zgodna pjevačica skinula se u veš i promijenila frizuru za tu priliku. Na razgolićenom tijelu joj se ističu i tetovaže, po kojima je poznata, a u seksi izdanju je pozirala u automobilu, pored njega i na njemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana