Reper 50 Cent na sudu zbog seks videa

Dejan Vujanić
Reper 50 Cent na sudu zbog seks videa

Čuveni reper 50 Cent ne silazi sa stubaca žute štampe.

Jedna Amerikanka podigla je tužbu protiv njega u Njujorku, sa tvrdnjom da je distribuirao njen kućni "seks video" preko interneta.

Lastonija Leviston tužila je 50 Centa za neovlašćeno korišćenje njenog imena i slike i duševnu bol uzrokovanu javnim emitovanjem video-snimka koji je uradila sa svojim ljubavnikom 2008. godine.

U tužbi se navodi da je reper postavio sporni snimak prošle godine, zamaglivši pri tom lice Lastonijinog ljubavnika.

Tužba dolazi uoči koncerta koji 50 Cent treba da održi u Beogradskoj areni 1. aprila u okviru turneje na kojoj predstavlja najnoviji album "Before I Self Destruct ".

Ovo će biti drugo gostovanje 50 Centa u Beogradskoj areni. Prvi put nastupio je 6. novembra 2006. godine kada je Arena zvanično počela sa svojim aktivnim radom.
50 Cent rođen je 6. jula 1976. godine kao Kertis Yejms Yekson Treći. Proslavio se albumom iz 2003. godine "Ger Rich or Die Truin", a svoj status zvijezde potvrdio je albumom "The Massacre" iz 2005. godine. Oba albuma postigla su platinasti uspjeh i bili prodati u više od 21 milion primjeraka.
50 Cent odrastao je u Kvinsu i bio upleten u kriminal, ali ga je 2002. godine otkrio reper Eminem zahvaljujući kome je potpisao ugovor za izdavačku kuću Interscope Records. Eminem i Dr Dre producirali su njegov prvi komercijalni album i 50 Cent je od tada postao jedan od najpopularnijih repera na svijetu. Osnovao je sopstvenu izdavačku kuću 2003. pod imenom G-Unit Records. Počeo je da se bavi glumom, igrao je u autobiografskom filmu iz 2005. "Ger Rich or Die Truin" ("Obogati se ili umri u tom pokušaju"), zatim u filmu "Dom hrabrih" iz 2006. godine o ratu u Iraku i "Opravdano ubistvo" iz 2008. godine.

Jedan je od najbogatijih hip-hop izvođača, a njegova imovina procjenjuje se da iznosi 440 miliona dolara. Godine 2007.  našao se na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi u hip-hop industriji, kada je zauzeo drugo mjesto, iza Jay-Z-a.
Popularni su njegovi hitovi: "Candy Shop", "In da Club", "Baby by Me", "Auo Technology " (koji je izveo sa Yastinom Timberlejkom i Timberlendom), "Get It Hot".
Osvojio je brojne nagrade među kojima su "Gremi" za najboljeg novog izvođača, Bilbord nagrada za album godine "Ger Rich or Die Truin" i čak šest Bilbord nagrada za naredni album "The Massacre". Do sada je osvojio 69 različitih priznanja i imao 83 nominacije.

Mršavi ragbista

50 Cent igraće u filmu "Things Fall Apart" Marija van Piblsa. Reper će glumiti ragbistu, a producenti su mu naredili da skine skoro 30 kilograma. On će igrati profesionalnog ragbistu suočenog sa ličnom tragedijom, i sopstvenim strahom od smrti.
Reper je rekao da ga gluma sve više zaokuplja.
- Kada želite da se izrazite kroz umjetnost, u pjesmi imate samo tri minuta, dok u filmu imate do dva sata - rekao je Kertis Yejms Yekson Treći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana