Prva pro­ba u Mos­kvi

Glas Srpske
Prva pro­ba u Mos­kvi

Čla­no­vi rok ben­da "Re­gi­na" - Da­vor Ebner, Ale­ksan­dar Čo­vić, De­nis Ča­brić i Bo­jan Mi­li­če­vić, za­je­dno sa pra­te­ćim vo­ka­li­ma El­mom Se­li­mo­vić i Da­ni­je­lom Ve­če­ri­no­vić, u Mos­kvi su u po­ne­djeljak održa­li prvu pro­bu za pje­smu "Bis­tra vo­da" i kon­fe­ren­ci­ju za no­vi­na­re pred na­do­la­ze­ći izbor za naj­bolju pje­smu Evro­pe.

Ple­sa­či­ce sa bubnjevi­ma i crve­na po­za­di­na obo­ji­li su nas­tup "Re­gi­ne" straš­ću i bun­tom. Osmišljeno je da nas­tup do­ži­vi vrhu­nac kad se svih šest uče­sni­ka oku­pi na cen­tru i po­čne mar­ši­ra­ti uz crve­nu zas­ta­vu.

Oni će svoj prvi nas­tup ima­ti u prvoj po­lu­fi­nal­noj ve­če­ri "Evro­son­ga 2009" ko­ji će održa­ti 12. ma­ja.

Na sce­ni će se po­ja­vi­ti 18. po re­du i me­đu 42 zemlje uče­sni­ce bo­ri­ti se za pla­sman u ve­li­ko fi­na­le. Pre­ma no­vim pra­vi­li­ma gla­sanja, 50 od­sto gla­so­va do­djeljuju gle­da­oci pu­tem te­le­fo­na, a 50 od­sto pro­fe­si­onal­ni ži­ri ko­jeg će odre­di­ti sva­ka drža­va.

Blog pred­sta­vni­ce Ru­si­je

Pred­sta­vni­ca Ru­si­je Anas­ta­si­ja Pri­hot­ko po­kre­nu­la je svoj li­čni blog na In­ter­ne­tu, ko­ji će ima­ti za cilj da pre­ne­se na­jin­te­re­san­tni­je de­talje sa pri­pre­ma ta­kmi­čenja.

- Naš olimpijski cen­tar je naj­ve­ća po­kri­ve­na sce­na na ko­joj se Evro­vi­zi­ja ikad održa­la. Za po­kre­tanje light showa bi­će po­tre­bno stru­je, ko­li­ko je po­tre­bno da se os­vije­tli ci­je­li Ze­le­no­grad. Iznad sce­ne na­la­zi se krug ogro­mnih pla­zma ekra­na ve­li­či­ne 2.500 kvadratnih me­ta­ra - pi­še na njenom blo­gu.

proba /video/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana